Veste tragică în lumea cinematografiei românești! Celebra actriță care a jucat în filmul ”Moromeții” a murit în urmă cu puțin timp

Author: Ana Dinu
Actualizat: 27 iul 2022, 09:35
A murit actrita din Morometii

Doliu în lumea cinematografiei românești. O celebră actriță s-a stins din viață în urmă cu puțin, la vârsta de 71 de ani.

Este vestea tristă a momentului, o cunoscută actriță s-a stins din viață în urmă cu puțin timp, anunțul a fost făcut chiar de apropiații acesteia care sunt în stare de șoc.

Un nume mare din cinematografia românească a plecat dintre noi 

Celebra actriță, Luminița Gheorghiu a murit la vârsta de 71 de ani, vestea tragică a fost făcută de apropiații familiei. Numele actriței este legat de noul val al cinematografiei românești, după apariția în filmul ”Moartea domnului Lăzărescu”, care i-a adus celebritatea.

Cunoscută pentru rolurile importante în diferite producții românești, Luminița Gheorghiu suferea de mai mulți ani de o maladie care a determiat-o să renunțe la aprițiile publice.

Luminița este cunoscută pentru rolurile în producții precum ”Moromeții”, ”Moartea domnului Lăzărescu” și a câștigat Ursul de Aur cu filmul ”Poziția Copilului”, în 2013.

Născută pe 1 septembrie 1949, actrița Luminița Gheorghiu a jucat pe scena Teatrului Bulandra până în anul 2003, totodată, a avut o carieră uimitoare în cinematrografie.

A fost absolventa Institutului de Artă Teatrală și Cinematografie din Capitală în 1972, la clasa profesorului Ioan Cojar și a debutat în tatru cu rolul Mărioara, într-o piesă montată de Alexandru Tocilescu pe scena Teatrului Cassandra.

Citeste si: Tragedie în lumea sportului. O fostă handbalistă din echipa națională a României a murit la doar 34 de ani

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

După absolvire, Luminița a fost repartizată la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani, iar în 1975 s-a mutat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Un an mai târziu a devenit actriță la Teatrul Bulandra din Capitală.

Primul rol ân film 1 fost în 1974 când a jucat în pelicula ”Stejar, extremă urgenţă“, în regia lui Dinu Cocea, însă cel mai important rol l-a avut în filmul ”Moromeții”, în care a jucat rolul Catrinei, soția lui Ilie Moromete în 1987, în regia lui Stere Gulea.

Luminița Gheorghiu este cunoscută și pentru rolul asistentei de pe ambulanță din filmul ”Moartea domnului Lăzrăescu”, în regia lui Cristi Puiu. Cei doi au mai lucrat și pentru pelicula ”Marfa și banii” (2001), producție care a fost considerată ca fiind noul val al cinematografiei române.

Actrița a primit în 2010, la Gala premiilor Gopo a filmelor românești din 2009, a primit premiul pentru cel mai bun rol feminin secundar în filmul ”Francesca”. 

Citeste si: Doliu fără margini în lumea literaturii. O cunoscută scriitoare s-a sinucis. Mesajul cutremurător pe care l-a lăsat în urmă a fost făcut public

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.