Veste tristă pentru români. Valul 5 al pandemiei va lovi în curând țara noastră. Anunțul cercetătorului Octavian Jurma

Autor: Diana Tilă

Avertismentul medicului Octavian Jurma

Vine valul 5 al pandemiei în România. Cercetătorul Octavian Jurma a venit cu ultimele detalii.

Cercetătorul Octavian Jurma a făcut noi dezvăluiri despre valul cinci al pandemiei de coronavirus și despre perioada în care acesta își va face apariția în România.

Citeste si: Vine valul cinci în România. Medic: „În februarie vom avea 20.000 de cazuri pe zi”

Valul 5 al pandemiei va lovi în curând România

Octavian Jurma susține că valul cinci al pandemiei de coronavirus este mai aproape decât ne așteptam. Cercetătorul a declarat la News Hour with CNN că noul val va debuta în a doua săptămână a lunii ianuarie 2022.

„Simularea pe care am făcut-o la începutul săptămânii confirmă că în cel mai optimist scenariu vom avea un vârf care va depăși vârful valului Delta, iar valul 5 va debuta în a doua săptămâna a lunii ianuarie.

Va fi o creștere foarte abruptă și o scădere la fel de abruptă după după aproximativ patru săptămâni, dacă vom urma modelul din Africa de Sud.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sperăm să fie în jur de patru-șase săptămâni faza ascendentă, astfel încât la sfârșitul lunii aprilie să se termine valul. Avem un număr foarte mare de cazuri într-o perioadă foarte scurtă. Acest lucru va pune o presiune imensă pe spitale.”, spune cercetătorul.

Citeste si: Se impune carantină totală de Sărbători?! Iată ce țări sunt vizate din cauza variantei Omicron

Cercetătorul a prezentat și un planul de măsuri pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19 în România.

Octavian Jurma consideră că singura măsură care a putut fi luată a fost implementarea certificatului verde, precizând, de asemenea, că și vaccinarea populației are un rol important în ceea ce privește tulpina Omicron.

”Chiar dacă varianta (n.r. Omicron) ar fi cu 50% mai puțin virulentă, faptul că este de patru ori mai transmisibilă poate dubla presiunea pe spitale, față de vârful valului Delta.

Singurele măsuri care s-ar fi putut lua ar fi fost certificatul verde. Atunci când a fost anunțat în octombrie a dus la o creștere a numărului de vaccinări. Boosterul a devenit foarte important pentru Omicon și mai ales vaccinarea copiilor. Avem deschiderea școlilor săptămâna viitoare, nu înțeleg de ce s-a amânat debutul vaccinării copiilor între 5 și 11 ani.”, a explicat cercetătorul Octavian Jurma la News Hour with CNN.