Vestea momentului! Când se va sfârși pandemia? Toată lumea trebuie să știe asta

Author: Ana Dinu
Cand scapama de pandemie
Sursa: Facebook

Este vestea momentului pentru toți românii. Doctorul Adrian Marinescu a anunțat când se va sfârși pandemia de coronavirus. A mai rămas foarte puțin până la revenirea la normalitate.

Veștile sunt din ce în ce mai bune pentru români. Doctorul Adrian Marinescu a anunțat când va lua sfârșit pandemia de coronavirus.

Vestea momentului! Când se va sfârși pandemia de coronavirus

Doctorul Adrian Marinescu a anunțat că pandemia de coronavirus ar putea deveni istorie din primăvară. Acesta a precizat că în perioada toamnă-iarnă se anunță ultimul val. Potrivit acestuia: ”coronavirusul se va pierde cu siguranță destul de curând.

E cam ultimul val. Situația epidemiologică din toamna asta și iarnă” 

Medicul a mai precizat că oamenii trebuie să se vaccineze în continuare dacă ne dorim ca această pandemie să ia sfârșit în perioada următoare.

”Dacă nu ar fi strategia de vaccinare, cu măsurile preventive ar exista o altă strategie sau ar exista varianta suedeză? Dar și-au dat seama că trebuie să se vaccineze.

Nu cred că e o strategie mai bună. Vaccinarea nu înseamnă că ajută 100%, că nu poți să transmiți, dar ce mă interesează este să nu fac o formă severă. Dacă reușesc prin vaccinare să salvez oameni, e o strategie bună”,
mai spune dr. Marinescu.

Citeste si: OFICIAL! Accesul în mall se face doar pe bază de permis de sănătate. Măsura a fost aplicată

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Specialiștii sunt de părere că România va fi în scenariul galben sau roșu la începutul școlii, astfel se stabilesc restricții preventiv.

Mai mult, „cei care puteau să facă forme severe fac forme medii dacă sunt vaccinaţi. Cei care au afecțiuni cronice ajung să se interneze pentru a fi monitorizați în ideea că vor dezvolta complicații”.

Doctorul este optimist în ceea ce privește valul patru care ar uram să lovească țara noastră în această toamnă: ”Peste trei ani se va încheia pandemia cum vom spune, a fost o perioadă

grea? Cred că va fi mai echilibrată că oamenii au trecut prin boală, s-au vaccinat, vor fi cazuri severe, dar va fi mai echilibrat”, a mai spus doctorul  

Conform ultimelor informații ale Grupul de Comunicare Strategică, numărul pacienților internați la secția ATI s-a dublat față de începutul lunii august.

Șeful campaniei de vaccinare a anunțat că valul patru al pandemiei este al persoanelor care au refuzat să se imunizeze anti-Covid.

Există posibilitatea ca pragul zilnic de infectări să fie de 1.600 de persoane, în luna septembrie.

Citeste si: Bilanț coronavirus 19 august 2021: Un nou RECORD de cazuri pentru ultimele 3 luni! CREȘTE și numărul deceselor și al pacienților de la ATI!