Vestea momentului! Guvernul majorează alocațiile

Author: Ana Dinu
Majorarea alocatii

Guvernul a decis majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 ianuarie 2022. Florin Cîțu a anunțat că din 2023 va începe indexarea cu rata medie a inflației.

Vești bune pentru români, Guvernul a decis ca majorarea alocațiilor cu 20% să se efectueze de la 1 ianuarie 2022.

Cresc alocațiile copiilor

Vestea momentului pentru copiii din România, premierul Florin Cîțu a anunțat majorarea alocațiilor din ianuarie 2022 și indexarea acesteia cu inflația din ianuarie 2023.

"Guvernul a stabilit joi majorarea alocației de stat pentru copii din ianuarie 2022 si indexarea acesteia cu inflația din ianuarie 2023.

Astfel, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

a) 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până

la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art.

1. (3);

c) 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.",   a declarat premierul Florin Cîțu.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Vești bune pentru părinții care vor să-și trimită copiii la grădiniță. Statul le va oferi VOUCHERE, a anunțat Marcel Ciolacu

Ce majorări ale alocațiilor vor avea loc în 2022

Potrivit Ordonanței de Urgență pe care premierul Florin Cîțu a tansmis-o, se pare că alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2021 la suma de 243 de lei. De asemenea,  această ordonață nu prevede o majorare a alocațiilor pentru anul următor, în timp ce, potrivit legii modificate în Parlament de Comisia de muncă de la Camera Deputaților, alocațiile a urma să ajungă la suma de 300 de lei de la 1 iulie 2022, în timp ce, în ianuarie va fi prevăzută doar o indexare cu rata inflației.

Acum, valoarea alocației este de 214 lei, după majorarea de 20% de la 1 ianuarie 2021.

”Vom crea o formulă transparentă prin care vom crește alocațiile în fiecare an. Așa cum vom face și cu pensiile. În viitor mergem cu această formulă, nu înseamnă că ne oprim când alocațiile se dublează”,  a mai adăugat Florin Cîțu.

Citeste si: Anunțul momentului pentru părinți! Se dau tichete pentru aceşti elevi. Klaus Iohannis a promulgat legea