Vestea momentului! Guvernul va decide astăzi în ce condiții va începe noul an școlar. Elevii nevaccinați ar putea să continue orele online

Author: Ana Dinu
Elevii nevaccinați ar putea să continue orele online
Sursa: PixaBay

În ședința de Guvern de vineri, 20 august, se va decide cum va începe noul an școlar. Se ia în calcul, în cazul în care într-o clasă apar cazuri de coronavirus, ca elevii nevaccinați să continue cursurile online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri, la ora 10:00, la Palatul Victoria ca va avea loc ședința de Guvern în care se va decide în ce condiții va începe noul an școlar 2021-2022.

Guvernul va decide în ședință cum va începe noul an școlar

La ședința de Guvern care va avea loc astăzi, 20 august, la Palatul Victoria, vor participa Ministrul Educației, Ministrul Sănătății, reprezentanții INSP, șeful DSU Raed Arafat și coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță.

La întâlnirea convocată de premierul Florin Cîțu se va discuta despre măsurile pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică din 13 septembrie.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că printre măsurile luate în calcul se numără și: ”demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării”.

 

Citeste si: Schimbări importante în programa elevilor! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Acesta a mai adăugat că masca de protecție va fi obligatorie în continuare, în unitățile de învățământ, indiferent dacă elevii sau vaccinat sau nu, cât și despre respectarea distanțării sociale, normele de igienă și aerisirea regulată a sălilor de clasă.

De asemenea, se ia în calcul și situația în care apar infectări cu coronavirus într-o clasă, elevii care nu sunt vaccinați vor fi nevoiți să treacă la sistemul de învățământ online, iar cei vaccinați vor putea continua cu prezență fizică.

„Un ordin comun, ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii, va apărea în perioada 1 – 3 septembrie, după ce vom avea date concrete despre evoluţia pandemiei.

Până atunci, pregătim acest ordin. Vom avea chiar vineri, 20 august, începând cu orele 10.00, o întâlnire convocată de prim-ministru la Guvern, în prezenţa doctorului Raed Arafat, în prezenţa ministrului Sănătăţii Ioana Mihăilă, în prezenţa INSP, în prezenţa colonelului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranţă în şcoli, din perspectivă epidemiologică, ştiut fiind faptul că decizia este de deschidere a şcolilor cu prezenţă fizică în data de 13 septembrie”, a
afirmat Sorin Cîmpeanu, întrebat cum va începe şcoala din septembrie, în condiţiile în care încă nu a fost emis ordinul comun al Ministerului Educației şi Ministerului Sănătății privind regulile sanitare în unităţile de învăţământ.

Citeste si: Vești bune pentru părinți! Preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ vor beneficia de masă caldă în noul an școlar