Vestea momentului pentru românii care vor să călătorească în Italia! Masca de protecție nu mai e obligatorie

Author: Denisa Avram
Actualizat: 23 iun 2021, 11:06
Guvernul Italian va renunta la impunerea purtarii mastii de protectie in spatiile publice

Autoritățile din Italia au decis să renunțe la obligativitatea de purtare a măștii de protecție în aer liber.

Românii care plănuiesc să călătorească în Italia în următoarea perioadă nu vor fi obligați să poarte măști de protecție în spații în aer liber. Roberto Speranza, ministrul sănătăţii, a mențioant că Italia va renunța la purtarea măștii de protecție în aer liber.

Masca de protecție nu mai este necesară în Italia

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări în urma  pandemiei de coronavirus.  Autoritățile locale au decis ridicarea restricțiilor.

Astfel, obligativitatea purtării măștii de protecție va fi eliminată în aer liber.

Conform ministrului, măsura va intra în vigoare de luni, 28 iunie, potrivit  AFP.  For exista unele mici regiuni nu se încadrează în această categorie.

“Începând cu 28 iunie, am pus capăt obligativităţii de a purta o mască în exterior”, a anunţat ministrul Roberto Speranza pe contul său de Facebook.

Decizia de eliminării a măștii de protecție vine după un aviz favorabil dat de “Comitetul tehnico-ştiinţific” (Cts), care consiliază guvernul cu privire la pandemie.

Citeste si: Tara din Uniunea Europeana care va introduce propriul pasaport de vaccinare pentru turisti! Iata cand va intra in vigoare!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mai exact, Comitetul a decis că masca nu mai este necesară în zona albă, ci că ar trebui să fie întotdeauna la îndemână în caz de risc legat de o adunare de persoane.

Astfel, începând de luni, 28 iunie, toate regiunile italiene ar urma să fie clasificate drept zone albe, conform previziunilor experţilor.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, luni, 21 iunie, Italia a înregistrat doar 21 de decese şi 495 de cazuri noi de coronavirus în decurs de 24 de ore.

Unele regiuni nu au înregistrat decese.

Citeste si: Caz ȘOCANT în Italia! O femeie a primit, din greșeală, 6 doze de vaccin Pfizer!

Italia  a fost prima ţară din Europa în care a apărut un focar de coronavirus la începutul anului 2020. Acolo s-a înregistrat 127.291 de decese de la începutul epidemiei şi 4,25 milioane de cazuri de COVID-19. În

prezent, 30% din populaţia cu vârsta peste 12 ani este vaccinată, sau aproape 16 milioane de persoane, potrivit capital.ro.

Citeste si: Lista țărilor din "zona roșie" a fost actualizată! Condițiile de intrare în România! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină