Vestea momentului pentru românii din diaspora! Cum poți obține până la 200.000 de lei dacă te întorci în țară

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 aug 2022, 15:08

Vestea momentului pentru români! Cum poți obține până la 200.000 de lei dacă ești din diaspora

Sursa: PixaBay

Este vestea momentului pentru români! Cei care sunt din diaspora și vor să se întoarcă în România pentru a-și face o afacere pot beneficia de până la 200.000 de lei. Iată despre ce este vorba!

Românii din diaspora care vor să-și facă o afacere pot primi până la 200.000 lei cu ajutorul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie, a anunțat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, relatează HotNews.

Primești 200.000 de lei dacă ești din diaspora și vrei să investești într-o afacere în România

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent şi un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri.

Sunt multe oportunităţi de care puteţi profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veţi putea accesa o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în ţară! România vă aşteaptă!”, a spus ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Citeste si: Se dau bani pentru românii plecați în afara țării! Anunțul momentului în România

Românii pot beneficia de până la 200.000 lei dacă vor face, prin proiect, minim două locuri de lucru cu normă întreagă. Cei care fac doar un singur loc de muncă vor beneficia de maxim 100.000 lei. În plus, firma beneficiară trebuie să contribuie cu o cofinanţare în procent de minim 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Care sunt condițiile pentru a beneficia de programul Start-up Nation

Pe lângă condițiile principale ale programului Start-up Nation , doritorii din diaspora trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, cu un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.

Cei care doresc să intre în program se pot înscrie exclusiv online, accesând  granturi.imm.gov.ro, până pe data de 1 septembrie 2022.

Persoanele interesate primesc şi un manual, în care sunt explicați paşii necesari pentru aplicarea în cadrul programului.

Citeste si: Recensământ 2022. Ce amenzi riscă românii care oferă date incomplete sau incorecte în chestionarul de recensamant

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora valorează 20.031.000 lei. Scopul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) este finanțarea cifrei de 1.000

de beneficiari.

Pentru informații suplimentare, se poate contacta și numărul de call-center MAT: 021 90 59.