Vestea momentului pentru toţi românii! Florin Cîţu a anunţat reduceri de taxe: "Bani în buzunarele românilor acum"

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 18 nov 2022, 01:50

Florin Cîțu vrea majorarea salariilor.

Sursa: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu vrea majorarea salariilor prin reducerea contribuției CAS cu 5% și scăderea cotei TVA cu 2%.

Florin Cîțu a transmis vești bune pentru români! Potrivit celor scrise pe pagina sa de socializare, oamenii se vor putea bucura în curând de mai mulți bani, mulțumită unor măsuri speciale.

Citeste si: ANAF, ultimatum pentru milioane de români. Se aplică de la 1 martie 2022. Cei care nu se înscriu la timp, vor avea parte de probleme

Florin Cîţu a anunţat reduceri de taxe

Așadar, Florin Cîțu promite salarii mai mari pentru toți românii prin reducerea CAS cu 5% și a TVA-ului general cu 2%. 

Citeste si: Tichete de creșă sau grădiniță 2022: Când ar putea fi reluată emiterea tichetelor în valoare de 1500 de lei

"Suntem foarte aproape! Reducerea CAS cu 5% și TVA general cu 2%! Bani în buzunarele românilor ACUM.

Prețuri mai mici ACUM!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Avem ca prioritate absolută protejarea veniturilor românilor de efectele negative ale inflației. De aceea am propus soluții reale și consistente de combatere a inflației:

- reducerea CAS cu 5%. Este o măsură care îi ajută pe toți românii, și pe cei din sectorul privat și pe cei din sectorul bugetar.

Cum?
Ei bine, prin această măsură, imediat ar intra mai mulți bani în buzunarele românilor

- scăderea TVA cu 2%. Este o măsură care va duce și ea la domolirea inflației. Aici avem exemplul foarte bun din 2016, când scăderea TVA de la 24% la 20% s-a văzut clar în reducerea inflației care a scăzut cu circa 4%.”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Instagram.

PNL susține reducerea TVA-ului general

În urmă cu câteva zile, Florin Cîțu a declarat că PNL susține reducerea TVA-ului general, nu doar pentru un anumit sector, făcând astfel aluzie la propunerea PSD de reducere a TVA-ului la 5% pentru sectorul energiei.

"Dacă vrem să nu intrăm într-o criză majoră acestea sunt cele două propuneri, reducerea TVA și contribuțiile. Mai mult, este important ca deficitul bugetul să rămână la 5, 2 sau chiar mai mic.

Altfel, vedem că dobânzile sunt în creștere. Dacă este ceva targetat, pentru anumit sector, e mai complicat să se simtă în buzunarele consumatorilor. Atunci când vorbim de TVA general se vede imediat. Noi susținem o măsură care să ajute, nu doar o măsură populistă de ochii lumii”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Se dau bani! Cine sunt românii care vor primi 90% bani în plus la salariu. Claudiu Năsui a dat vestea

Totodată, Marcel Ciolacu a declarat că reducerea contribuțiilor și reducerea TV propuse de Florin Cîțu reprezintă „soluții asupra efectelor”, în contextul în care trebuie rezolvată cauza, adică „scumpirea energiei”.

"Este și o influență externă, o știm cu toții, dar și o liberalizare haotică a prețurilor la energie. Eu în continuare cred că este o soluție de reglementare a prețurilor pentru zona casnică și IMM-uri”, a declarat liderul PSD. La momentul respectiv, Marcel Ciolacu a făcut referi la un alt mesaj transmis de liderul PNL.

"1. Reducerea contribuțiilor= salarii mai mari pentru toți românii (nu doar cei angajați la stat). Pregătisem această măsură și putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022” și „2. Reducerea TVA= ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea econom ică”, a scris Cîțu pe pagina lui de Facebook.