Vestea mult așteptată de milioane de români. A fost anunțată data la care vor fi încărcate cardurile sociale

Autor: Diana Bostan

Data la care vor fi încărcate voucherele sociale de alimente

Sursa: Profimedia

Ministrul Adrian Câciu a anunțat data la care va începe încărcarea cardurilor sociale pentru alimente. Cine va beneficia de acest ajutor în 2024.

Joi, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a dezvăluit cu entuziasm data la care cardurile sociale pentru alimente ale românilor vor fi încărcate. Această informație aduce lămuriri pentru beneficiari, marcând un pas important în gestionarea sprijinului social acordat populației.

Data la care va începe încărcarea cardurilor sociale

În ceea ce privește încărcarea cardurilor sociale destinate alimentelor, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a furnizat, joi, informații cruciale.

Acesta a adus în atenție nu doar data exactă de începere a procesului, ci și detalii despre extinderea beneficiarilor programului în 2024.

Citește și: Cardurile pentru alimente, aprobate pentru anul 2024! Când intră prima tranșă de bani pe acest an

Șeful de la Investiții a subliniat că, începând cu acest an, plafonul de eligibilitate a fost majorat, permițând astfel un număr mai extins de persoane să beneficieze de sprijinul social.

Pentru a asigura o intervenție rapidă și eficientă în sprijinul celor afectați economic, cardurile sociale vor fi încărcate cu sumele corespunzătoare la intervale de două luni, conform anunțului ministrului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

În plus, datorită creșterii plafonului de eligibilitate în 2024, un număr mai mare de familii și persoane cu venituri reduse vor avea acces la sprijinul financiar oferit prin intermediul acestor carduri. Prima încărcare a acestora este programată să aibă loc în a doua parte a lunii februarie.

Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu 

Ministrul Investițiilor a informat că a aprobat procedura pentru începerea încărcării cardurilor sociale în a doua parte a lunii februarie.

El a detaliat că se va adopta o cadență de șase tranșe pe an, fiecare de 250 de lei, la intervale de două luni.

Prima încărcare este planificată pentru a doua jumătate a lunii februarie. Plafonul pentru persoanele eligibile a fost crescut la 2000 de lei. Ministrul a explicat că alegerea acestei perioade se datorează introducerii noilor criterii de eligibilitate, creșterii plafonului și indexării pensiilor, oferind astfel timp pentru actualizarea sistemului de date.

El a subliniat că nu poate confirma încărcarea în februarie, dar a asigurat că în a doua jumătate a lunii februarie, cardurile vor fi încărcate.

Citește și: Vești bune pentru pensionarii care au pensii mai mici de 3.000 de lei: Pragul de impozitare ar putea fi modicat: "Să vină cu un impact bugetar”, spune ministrul Adrian Câciu

În prezent, toți cetățenii români cu un venit de 2000 de lei vor fi incluși în categoria beneficiarilor sumei de 250 de lei, oferită de Guvern în patru tranșe.

Această măsură vine în urma deciziei Executivului de a mări plafonul pentru acordarea voucherelor destinate achiziționării unei mese calde. Astfel, o gamă mai extinsă de persoane va avea acces la această formă de sprijin financiar, reflectând angajamentul Guvernului de a extinde beneficiile sociale către un segment mai larg al populației cu venituri reduse.

”În principiu, 2,5 milioane de cetățeni din România vor beneficia de aceste de aceste carduri după prima perioadă de eligibilitate, pentru că practic veniturile nu se schimbă în cursul anului. Pe prima perioadă de la final de ianuarie, început de februarie, atunci va fi cifra concretă, dar undeva 2,5 milioane de persoane este estimarea noastră”, a spus Adrian Câciu, în cadrul unei emisiuni TV.