Vestea pe care o așteptau toți pensionarii din România. La cât va ajunge pensia minimă, de la 1 ianuarie, după majorare

Autor: Diana Tilă

Vești noi pentru pensionarii din România! Ce pensii vor fi impozitate din 2023?

Pensionarii din România primesc vești bune! Legea pensiilor urmează să fie modificată, iar de la 1 ianuarie 2023 se anunță o majorare. Despre ce sumă este vorba?

Citeste si: Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Peste 2,5 milioane de persoane sunt eligibile

Vestea pe care o așteptau toți pensionarii din România. La cât va ajunge pensia minimă, de la 1 ianuarie, după majorare

Guvernul României s-a angajat prin Planul Național de Redresare și Reziliență să modifice legea pensiilor, încât să fie eliminate inechitățile din sistem.

Un sfert dintre pensionari români pensii în valoare de 1.000 de lei, iar pensia medie se învârte pe la pragul de 1.600 de lei!

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre majorarea pensiilor din 2023. În spațiul public s-au aruncat diferite cifre, însă momentan nu se știe ce procent de creștere vor avea pensiile.

Citeste si: Se schimbă pensiile în România! Vestea anului pentru milioane de români

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a mărturisit că această mărire a pensiilor va fi aplicată din 2023, pentru a compensa din pierderea puterii de cumpărare din ultima perioadă.

„Cu siguranță, pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor crește, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcționează în acest an. Dar, cu siguranță, o creștere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puțin pe al doilea semestru să fie compensată ”, a declarat Adrian Câciu.

Mai mult, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a dorit să îi liniștească și mai mult pe cei cu venituri mici și a precizat clar că pensiile până în 2000 de lei nu vor fi impozitate.

În 2022, pensionarii români au primit o majorare de 10% a punctului de pensie, de la 1.442 lei la 1.586 lei, în timp ce pensia minimă a crescut cu 25%. În spațiul public se vehiculează o creștere de 10% de la 1 ianuarie 2023, însă, rămâne de văzut câți bani vor primi în plus pensionarii.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.