Vești bune! Ajutor de 7.000 de lei pentru mii de familii din România. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi această sumă

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 27 iul 2022, 12:30

Mii de români ar putea primi bani de la stat. Iată care este condiția pentru a primi 7000 de lei!

Guverul vrea să ofere vouchere în valoare de 7.000 de lei pentru aceste familii. Cei care ar urma să beneficieze de acești bani trebuie să îndeplinească însă anumite condiții.

Citeste si: E oficial! Se dau bani de la stat! Mii de oameni vor primi această sumă

7000 de lei pentru românii fără curent electric

În România există mii de oameni care tăiesc de pe o zi pe alta și care au o mulțime de lipsuri.  În foarte multe gospodării încă sunt folosite lumânările sau lămpi cu gaz, pentru că cetățenii nu au curent electric.  

Românii care nu au curent electric în locuințe și trăiesc folosind lumânările sau lămpile pe gaz, pot primi 7000 de lei pentru a se racorda la energie electrică.

De asemenea, sunt mulți oameni care nu pot avea nici măcar un frigider în care să-și țină mâncarea, un televizor sau apă curentă. Mai mult, în timpul școlii online, elevii din familiile defavorizate nu au putut participa pentru că, deși au primit tablete de la stat, nu aveau unde să le încarce, potrivit fresh24.

Citeste si: Anunt de ultima ora despre pensiile și salariile romanilor! Ce s-ar putea intampla din OCTOMBRIE

Guvernul discută un proiect de lege, Programul Prima Lumină, care a fost depus în urmă cu 4 ani. În cazul în care va fi aprobat, familiile nevoiașe vor primi câte un vouchere de 7.000 de lei pentru instalarea unei surse de curent electric.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cum poți primi ajutorul de 7000 de lei

Silvia Dinică, senator USR, este inițiatorul proiectului și a explicat ce condiții trebuie să îndeplinească o persoană pentru a putea primi această sumă.

“Să fie cu venituri foarte mici, să fie consumatori vulnerabili, să nu aibă şi să nu fi fost vreodată conectat la reţeaua de energie electrică, să fie vulnerabil din punctul de vedere al sănătăţii sau vârstei. Prioritate ar trebui să aibă familiile cu foarte mulţi copii”, a declarat senatoarea.

Ministerul Energiei precizează că în prezent, în România există peste 50 de mii de case nu sunt racordate la electricitate, iar peste 7000 dintre acestea sunt în locuri destul de izolate, departe de orice reţea de energie electrică și chiar și racordarea va fi o problemă.

Citeste si: Anunțul momentului pentru părinți! Se dau tichete pentru aceşti elevi. Klaus Iohannis a promulgat legea

Cu voucherele pe care le vor primi prin Programul Prima Lumină, beneficiarii pot alege panouri fotovoltaice sau solare, echipamente pentru producerea energiei hidroelectrice, mori de vânt sau conectarea la o rețea publică. Banii nu sunt însă suficienți.

Cu 7000 de lei se poate monta cel mai ieftin kit panouri fotovoltaice care nu este suficient pentru o gospodărie întreagă. În plus și manopera este extrem de scumpă, potrivit fresh24.