Vești bune înainte de sărbătorile de iarnă. Cine sunt românii care vor primi ”a 13-a pensie”

Author: Diana Bostan
Actualizat: 06 dec 2023, 19:37
Cine sunt românii care pot beneficia de a 13-a pensie
Sursa: pixabay

Se oferă " a 13-a pensie"! Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, familiile cu venituri reduse vor primi sprijin din partea statului. Vezi despre ce e vorba și cum poți intra în posesia banilor.

Familiile vulnerabile vor primi un supliment financiar din partea statului cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Persoanele în vârstă și cu venituri mici vor beneficia de" a 13-a pensie". În plus, în acest an, familiile aflate într-o situație financiară precară vor primi tichete sociale de Crăciun.

Românii vulnerabili vor avea parte de bani în plus pe acest sfârșit de an

Autoritățile din mai multe localități au deja pregătite ajutoarele de Crăciun pentru cei vulnerabili, distribuind anual peste 1000 de tichete sociale familiilor nevoiașe. Tichetele sociale vor fi acordate familiilor

care realizează venituri de până la 530 lei/membru, iar termenul limită pentru depunerea cererilor a fost stabilit pentru data de 24 noiembrie. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria din Târgu Jiu va acorda tichete în valoare de 70 de lei.

Citește și: Ce se întâmplă cu prețurile la energie în anul 2024. Anunțul făcut de ministrul Energiei despre plafonarea tarifelor

Datorită creșterii inflației, mii de pensionari s-au prezentat la sediul Direcției de Protecție Socială pentru a depune cereri pentru tichetele sociale de Crăciun.

Campania vizează aproximativ 11.500 de pensionari, al căror total al pensiilor nu depășește 1.300 de lei, inclusiv pensionarii de drept și cei cu pensii de invaliditate, precum și asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități.

În preajma Crăciunului, persoanele în vârstă și cei cu venituri reduse vor primi sume de bani pe cardurile destinate achiziționării de alimente și pentru asigurarea meselor calde. Acest sprijin financiar este destinat în mod special pensionarilor și celor cu venituri mai mici sau egale cu 1.700

de lei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„În urma negocierilor purtate anterior de ministrul Boloș, aceste programe vor continua și în exercițiul financiar viitor, inclusiv din 2024 înainte”,    a transmis Marcel Ciolacu.

Ce pot achiziționa românii cu tichetele sociale

Prețul unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, structurat în 10 tichete a câte 10 lei fiecare.

Pentru a beneficia de aceste tichete, pensionarii trebuie să se regăsească în baza de date a Casei Județene de Pensii.

Citește și: Ajutor pentru români, de sărbători. Cum poți intra în posesia a 400 de lei

Distribuția tichetelor valorice este programată în intervalul 6 decembrie 2023 – 5 martie 2024, între orele 8:30 și 15:30. Cu aceste tichete, beneficiarii programului „Sprijin pentru România” pot achiziționa alimente, inclusiv mese calde.

Conform informațiilor furnizate de Casa Națională de Pensii, județele cu cel mai mare număr de beneficiari sunt: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău (82.410).