Vești bune pentru acești angajați. Guvernanții au anunțat creșteri salariale pentru un segment crucial al forței de muncă din România

Autor: Diana Bostan

Salarii majorate pentru unii români

Sursa: Pixabay

Guvernul a anunțat noi măsuri ce au ca scop creșterea salariilor și a sporurilor pentru un anumit segment al muncitorilor din România.

Guvernul a luat decizia de a implementa o Ordonanţă de Urgenţă, având ca scop sprijinirea angajaților din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională. Această măsură va aduce o creștere semnificativă a veniturilor acestora.

Salarii mai mari pentru aceste categorii de români

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, obiectivul acestei măsuri este să ofere o majorare salarială de până la 30% din solda de funcție sau salariul de bază pentru angajații din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională.

În plus, se prevede o creștere a indemnizațiilor pentru participarea la misiuni, exerciții și aplicații militare, fiind dublate în raport cu nivelul din 2018.

Aceste beneficii salariale sunt destinate în principal personalului din sectorul de Apărare care participă la diverse activități de instruire, exerciţii militare și misiuni în tabere sau poligoane, inclusiv în cadrul unor operațiuni internaționale sau pe teritoriul României pentru perioade mai lungi de 48 de ore și la o distanţă de peste 5 km față de locul de lucru permanent.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Drepturile angajaților în România – Tu ții cont de ele ca antreprenor?

„Este vorba despre personalul care participă la misiuni de instrucţie, exerciţii militare şi aplicaţii în tabere sau un poligoane, cu participare internaţională sau misiuni pe teritoriul României cu durată mai mare de 48 de ore şi la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care au locul permanent de muncă”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, potrivit spynews.

De ce majorări vor avea parte acești români

Potrivit argumentării ordonanței, se estimează că impactul financiar al acestor ajustări salariale se situează în jurul sumei de 1,1 miliarde de lei pentru anul în curs.

„Prin această ordonanţă se acordă o majorare salarială de până la 30% din solda de funcţie sau salariul de funcţie sau salariul de bază, pentru personalul din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Totodată, se reglementează dublarea, raportat la anul 2018, a indemnizaţiei de delegare- detaşare pentru personalul din instituţiile de apărare ordine publică şi securitate naţională”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Citește și: Legea pensiilor suferă noi modificări. Cine sunt românii care vor beneficia de pensii mai mari de la 1 septembrie

Această inițiativă a Executivului vine într-un moment în care se dorește sublinierea importanței și recunoașterea contribuției semnificative aduse de personalul din instituțiile de apărare și securitate națională.

Scopul principal este consolidarea motivației și angajamentului acestor angajați în îndeplinirea cu succes a misiunilor și a responsabilităților lor fundamentale de protejare a integrității teritoriale și a siguranței cetățenilor.