Vești bune pentru acești români înainte de Crăciun! Când vor putea intra pensionarii în posesia tichetelor sociale

Author: Diana Bostan
Actualizat: 13 dec 2023, 08:57

Când vor intra românii în posesia tichetelor sociale

Sursa: pexels

Autoritățile locale au anunțat cum pot intra românii nevoiași în posesia tichetelor sociale. Aceștia trebuie să-și ridice banii în următoarele zile.

Numărul mare de beneficiari se regăsește în următoarele județe: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău (82.410), conform datelor furnizate de Casa Națională de Pensii.

Autoritățile vin în sprijinul românilor vulnerabili în prag de sărbători

Anual, administrațiile locale distribuie peste 1000 de tichete sociale către familiile aflate în nevoie. Aceste tichete sunt destinate familiilor cu venituri individuale sub 530 de lei pe persoană, iar termenul limită pentru depunerea cererilor a fost stabilit pentru 24 noiembrie.

Citește și: Sprijin financiar de sărbători. Primăria alocă fonduri suplimentare pentru pensionari. Cum poți intra în posesia tichetelor sociale

Prețurile ridicate și lipsa unui ajutor i-a determinat pe un număr semnificativ de pensionari au căutat să depună cereri pentru tichetele sociale de Crăciun la sediul Direcției de Protecție Socială. Aproximativ 11.500 de pensionari, cu o sumă totală a pensiilor sub 1.300

de lei, inclusiv pensionari de drept și cei cu pensie de invaliditate, precum și asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități, sunt incluși în lista beneficiarilor acestei campanii.

Un carnet de tichete sociale are o valoare de 100 de lei și conține 10 tichete, fiecare având o valoare de 10 lei. Pensionarii sunt eligibili pentru aceste tichete dacă sunt înregistrați în baza de date a Casei Județene de Pensii.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Când vor intra pensionarii în posesia tichetelor sociale

În intervalul 6 decembrie 2023- 5 martie 2024, între orele 8:30 și 15:30, se va efectua distribuirea tichetelor valorice. Aceste tichete pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente sau pentru a beneficia de mese calde de către persoanele vulnerabile incluse în programul „Sprijin pentru România”.

Se acordă tichete sociale în valoare de 200 de lei pentru beneficiarii cu domiciliul în Brașov, având vârsta minimă de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați, și cu venituri lunare de până la 1.700 de lei.

Citește și: Anunț important pentru români! Cine sunt pensionarii care se vor bucura de „a 13-a pensie” înainte de Crăciun

„Din această săptămână am început campania dedicată seniorilor Brașovului, «Dar din suflet», cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere. Sunt suficiente actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele.

Beneficiarii care nu au mai beneficiat de program pot trimite cererea și documentele necesare prin e-mail sau pot veni direct la sediul DAS pentru a intra în posesia acestora. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un împuternicit”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit  BrasovCity.ro.