Vesti bune pentru bucuresteni! Rata de incidenta a scazut sub 3,5 la mie! Ce se intampla cu restrictiile de weekend? Prefectul capitalei a facut precizari importante!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 26 apr 2021, 17:19

Rata de incidenta in capitala a ajuns astazi la 3,46, iar Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a hotarat relaxarea anumitor masuri anti-COVID.

Potrivit DSP, rata de incidenta a ajuns in capitala, luni, 26 aprilie 2021, la valoarea de 3,46 la mia de locuitori, motiv pentru care Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti (CMBSU) a decis relaxarea anumitor restrictii.

Prefectul Capitalei a anuntat relaxarea anumitor restrictii

Astazi a avut loc in capitala o sedinta a Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta Bucuresti (CMBSU) convocata pentru a se lua noi decizii dupa ce rata de incidenta a scazut sub 3,5 la mia de locuitor.


Astfel, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat ca deplasarea persoanelor va fi permisa in Bucuresti pana la ora 22:00, inclusiv in weekend. Totodata s-a decis si ca operatorii economici sa functioneze si in zilele de vineri, sambata si duminica pana la ora 21:00, iar salile de fitness se vor redeschide de marti, de la ora 00:00.

"Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un

pic mai mare. (…) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00,00 a zilei de mâine. (…) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22,00 – 5,00.

Sălile de spectacole, la fel ca şi restaurantele, vor fi deschise parţial, şi anume cu capacitatea de 30%, abia după ce indicele de infectare va coborî sub 3 la mie (…).
Având în vedere trendul descendent, ar putea să se întâmple într-o săptămână",
a precizat Prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit romaniatv.net

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a facut cateva precizari si despre desfasurarea slujbei de Inviere!

Totodata, Alin Stoica, prefectul Municipiului Bucuresti a subliniat si cum se va desfasura slujba de Inviere in noaptea de Pasti, in capitala.

Acesta a precizat faptul ca in cadrul slujbe de Inviere va fi permisa intrarea in interiorul bisericilor, doar persoanelor ce poarta masca de protectie si doar in numar limitat, pentru a se evita supraaglomerarea.

"La Înviere trebuie păstrată distantarea, lumea să poarte mască. De asemenea, fiecare biserică se va organiza, vor fi acele standuri de unde vor putea fi cumparate obiecte pe care le folosim, precum lumânări.

De aici se va putea lua şi paşte. Orice persoana care nu respecta regulile va fi sanctionata", a mai adaugat Prefectul Capitalei, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț de ultimă oră despre restricțiile din București: „Vor exista relaxări în privinţa...”

Citeste si: Traian Băsescu, dezvăluirea momentului! Redeschiderea școlilor va duce la un nou val de îmbolnăviri: ”Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe”