Vești bune pentru elevi! Aceștia vor putea primi de la stat 5000 de lei și un stimulent lunar de 3000 de lei

Author: Diana Ghita
Actualizat: 11 aug 2023, 13:45

Ce elevi vor fi premiați financiar de către stat

Sursa: shutterstock.com; freepik.com

O anumită categorie de elevi va fi recompensată financiar de către stat. Ministerul educației va oferi bani elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale, dar și olimpicilor.

Miercuri, 9 august, Ministerul Educației a transmis faptul că proiectul de Hotărâre de Guvern a fost avizat, în Comisia de dialog social.

Citește și: Prima zi de școală este programată mai devreme în calendarul școlar 2023-2024. Ce surpriză îi așteaptă pe elevi în prima vacanță?

Câți bani vor primi elevii

Proiectul de Hotărâre de Guvern se referă la acordarea de stimulente financiare elevilor.

Acestea vor fi oferite celor 558 de absolvenți ai ciclului gimnazial și ai celui liceal, care au finalizat Bacalaureatul și Evaluarea Națională cu media 10, în sesiunea iunie – iulie.

Proiectul menționat anterior, adoptat miercuri, presupune oferirea de stimulente financiare în valoare de 5000 de lei celor care au absolvit sesiunea 2023 a examenului de Bacalaureat cu media 10.

De asemenea, proiectul mai prevede ca absolvenții clasei a VIII-a, care au luat media 10 la Evaluarea Națională, în sesiunea iunie-iulie 2023, să fie recompensați cu suma de 2000 de

lei.

Ministerul Educației a declarat că, în acest an, 92 de absolvenți de liceu au obținut media 10 la BAC, iar 466 de absolvenți de liceu au avut media 10 la Evaluarea Națională.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Vești bune pentru o categorie de elevi! Se dau 5.000 de lei de persoană! Cine va beneficia de acești bani

Ce anunț a făcut Ministerul Educației

„Recunoașterea și stimularea înaltei performanțe obținute de absolvenți la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și la examenul național de bacalaureat au impact asupra statutului socio-profesional al celor implicați, sporind interesul pentru educație, cultură și cercetare în contextul construirii unei societăți bazate pe cunoaștere.

Indirect, contribuie la păstrarea resursei umane de valoare în interiorul țării.”, 

conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

Din toamna acestui an, elevii care au avut rezultate remarcabile la olimpiadele internaționale ar putea beneficia, lunar, de burse de până la 3000 de lei.

Conform Edupedu, cei care au participat la concursuri și olimpiade vor primi burse din partea Ministerului Educației. Însă cei care au ajuns în etapele internaționale și s-au clasat pe primele locuri, vor beneficia de cei mai mulți bani. 

Citește și: Ce se întâmplă cu bursele elevilor? Iată ce prevede Legea Educației Naționale!

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?