Vești bune pentru medici și personalul medical! Guvernul adoptă OUG pentru plata gărzilor și a voucherelor de vacanţă în domeniul sanitar

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 31 aug 2023, 23:24

Vești bune pentru medici și personalul medical

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu/PixaBay

În ședința de astăzi, Guvernul dorește să adopte o OUG pentru drepturile salariale din domeniul sanitar, inclusiv plata gărzii și plata voucherelor, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că are așteptări de la cadrele sanitare să ofere un răspuns pe măsura deciziei adoptate.

Guvernul adoptă OUG pentru plata gărzilor și a voucherelor de vacanţă în domeniul sanitar

„Mai avem câteva decizii majore astăzi, prima în domeniul sănătăţii. Adoptăm ordonanţa de urgenţă convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii şi plata voucherelor de vacanţă.

Este o promisiune pe care Guvernul României şi-o respectă. Mă aştept ca şi cadrele sanitare să răspundă pe măsură, aşa cum au făcut medicii care au venit de acasă în noaptea tragediei de la Crevedia să opereze urgent pacienţii ajunşi la spital”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Cresc salariile de la 1 august 2023. Care este suma cu care se majorează veniturile și cine o primește

La finalul lunii iunie, reprezentanții Sanitas declarau că au făcut rost de majorări de venit pentru salariații săi, după negocierile cu reprezentanții Guvernului, relatează  Agerpres

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce măsuri s-au luat pentru familiile victimelor din Crevedia

Premierul României dorește ca instituțiile responsabile să aplice legea acolo unde este nevoie în urma exploziilor de la Crevedia.

Marcel Ciolacu este de părere că legislația trebuie schimbată pentru ca cei ce nu au autorizații să răspundă penal, în special în domeniile cu risc mare.

„Aşa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu” , a declarat premierul României. 

Citește și: Salarii majorate pentru personalul din spitalele si secțiile de boli infecțioase! Când ar putea intra în vigoare

„Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2.000 lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 lei şi ajung la 10.000 lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a declarat că autoritățile țin permanent legătura cu spitalele europene, acolo unde au fost transferate victimele care au suferit arsuri mari în urma tragediei de la Crevedia.