Veşti bune pentru milioane de pensionari din România! Procedura a fost finalizată la Casele de Pensii. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Author: Madalina Maftei

Procedura a fost finalizata la Casele de Pensii

Sursa: Facebook

Ministrul Muncii a oferit informații noi despre dosarele de pensii, care sunt, în aceste momente, în mijlocul unui proces de digitalizare la nivelul Caselor de Pensii. Raluca Turcan a vorbit și despre majorarea pensiilor, ce ar trebui să aibă loc în 2022.

Ministrul Muncii a oferit noi informații despre dosarele de pensii, care sunt, în prezent, într-un proces de digitalizare, dar, totodată, și despre majorarea pensiilor, ca ar urma să aibă loc în 2022.

Casele de pensii lucrează intens la digitalizarea dosarelor de pensii

Așa cum s-a anunțat în urmă cu câteva luni, Casele de Pensii au început procedura de digitalizare a dosarelor de pensie din țara noastră, iar personalul promis a fost angajat.

Pentru 1.000 de persoane procedura a fost deja finalizată, iar

acestea lucrează în acest moment la digitalizarea dosarelor, a precizat Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Ministrul a mai precizat că 700.000 de dosare au fost deja procesate.

“S-a finalizat procedura pentru cei 1.000 de oameni la Casele de Pensii. Deja, lucrează, se lucrează la digitalizarea dosarelor. Aproximativ 700.000 sunt deja gata”, a declarat, luni, ministrul Muncii.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Realitatea cruntă din sistemul public de pensii

Raluca Turcan a făcut precizări și despre creșterea pensiilor, însă fără să ofere detalii precise privind procentul cu care acestea vor crește. Ministrul spune că un anunț oficial este așteptat la începutul anului viitor.

“Avem discuţii cu privire la modul în care vor evolua pensiile anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată

atunci când este deja decisă. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia penionarilor în România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari este, în mare parte, dramatică.

Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1.500 de lei, în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Se dă legea pe care o așteaptă 7 milioane de români

Raluca Turcan: Formula de majorare a pensiilor

Ministrul Muncii a mai subliniat că pensiile pot fi indexate cu rata inflației și parte din creșterea câștigului salarial mediu brut.

“Vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor. Pentru anul viitor suntem în aplicarea legii actuale, aşadar pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut.

Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide cu ce procent vom indexa pensiile”, a adăugat ministrul.

Citeste si: Vești bune pentru români! Se majorează salariul minim pe economie cu 10% de la 1 ianuarie 2022