Vești bune pentru milioane de pensionari! Începând de la 1 iulie, vor primi un ajutor financiar. De ce sumă se vor bucura acești români

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 feb 2023, 04:05

Vești bune pentru milioane de pensionari! Începând de la 1 iulie, vor primi un ajutor financiar. De ce sumă se vor bucura acești români

Sursa: Facebook Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că, de la 1 iulie 2022, pensionarii vor beneficia de un ajutor financiar. Iată care va fi suma oferită.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că 3,2 milioane de pensionari vor primi un ajutor financiar  în valoare de 700 de lei în luna iulie. Este vorba despre pensionarii care au pensii de maxim 2.000 de lei.

Pensionarii cu pensii de până în 2.000 de lei vor primi un ajutor financiar de 700 de lei. Se aplică de la 1 iulie, potrivit ministrului Muncii

„La începutul anului am avut un plafon de 1.600 pentru primul pachet social care a reprezentat atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se pe unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, să implementăm al doilea pachet social cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an şi am considerat atunci o categorie vulnerabilă pensia care se încadrează în jurul pensiei medii.

Citeste si: Vouchere de 30 de euro pe lună pentru elevi prin programul Sprijin pentru România. Ce elevi pot intra în posesia sumei de bani

Acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Şi dintr-o analiză a noastră 3,2 milioane de pensionari, 3,2 milioane de seniori ai României vor beneficia de această nouă măsură”, a declarat Marius Budăi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Persoanele cu dizabilități vor beneficia și ele de ajutor. Ce presupune proiectul „Sistem Național de Management privind Dizabilitatea”

De asemenea, Marius Budăi a transmis că se va acorda și un ajutor pentru persoanele cu dizabilități. Acestea vor putea depune în format electronic cererile și dosarele.

„Sub deviza: implementăm, astăzi, un proiect extrem de important pentru relația dintre instituțiile statului și persoanele cu dizabilități”, a precizat Marius Budăi.

Citeste si: Vești bune pentru români! Guvernul oferă 700 de lei și amânarea ratelor dacă îndeplinesc aceste condiții

Marius Budăi a declarat că Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) în calitate de beneficiar, împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), va introduce proiectul „Sistem Național de Management privind Dizabilitatea (SNMD)”.

În cadrul acestui proiect, va fi dezvoltată o platformă națională care va aduna toate datele legate de persoanele cu dizabilități din România.