Vești bune pentru milioane de români. A început alimentarea cardurilor de alimente. Cine sunt beneficiarii

Autor: Diana Bostan

Milioane de români vor primi în luna august banii pe cardurile de alimente.

Sursa: Pixabay

Milioane de români vor primi în luna august banii pe cardurile de alimente, conform unui anunț făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Banii pentru cardurile de alimente încep să ajungă la români. Aceasta marchează debutul celei de-a patra tranșe de sprijin financiar din acest an pentru persoanele vulnerabile, în cadrul unui program național dedicat persoanelor vulnerabile.

Citește și: Cine sunt pensionarii care vor primi mai mulți bani după recalcularea pensiilor: Creșterea va fi în medie de 500 de lei

Beneficiarii vor primi suma de 250 de lei în luna august

Începând de marți, 13 august, cardurile de alimente sunt încărcate cu suma de 250 de lei, destinată sprijinirii a aproximativ 2,6 milioane de români. Ajutorul financiar total se ridică la peste 650 de milioane de lei.

Citește și: Când vor începe să se facă plățile pe cardurile de alimente. Românii vor primi 250 de lei înainte de marea recalculare din luna septembrie

Adrian Câciu a confirmat că procesul de încărcare a cardurilor a început și a subliniat angajamentul guvernului de a susține românii cu venituri reduse.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

„A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranșă de 250 lei. Bani care vin să sprijine românii cu venituri mici, așa cum ne-am angajat să o facem!”, a declarat ministrul Adrian Câciu, potrivit Fanatik.

Cine poate beneficia de acest sprijin

Programul de sprijin, intitulat „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”, oferă această tranșă de 250 de lei în august, iar beneficiarii includ persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare sub 2.000

de lei, familii cu cel puțin doi copii, familii monoparentale, persoane beneficiare de ajutorul de incluziune, cei fără adăpost și anumiți pensionari cu venituri sub 2.000 de lei lunar, notează sursa menționată anterior.

Citește și: Data la care urmează să fie virate pensiile pe card în august 2024: Începând cu luna septembrie, românii urmează să primească pensiile majorate

Cardurile sunt valabile exclusiv pentru achiziționarea de alimente sau mese calde.

Utilizarea acestora în alte scopuri va duce la blocarea cardurilor. Următoarele tranșe de 250 de lei vor fi distribuite în octombrie și decembrie 2024.

Această măsură reprezintă un sprijin esențial pentru persoanele aflate în situații economice dificile, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora.