Veşti bune pentru părinţi! Ce valoare au tichetele de creşă în 2021?

Author: Denisa Avram
Actualizat: 24 iul 2022, 06:10
Ce valoare vor avea tichetele de cresa in 2021

Începând cu luna aprilie valoarea tichetelor de creșă va fi majorată, potrivit oficialilor din Ministerul Muncii.

Ministerului Muncii a emis un ordin, pubicat deja în Monitorul Oficial, potrivit căruia valoarea tichetelor de creşă se majorează începând cu luna aprilie. Acei angajați care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă vor primi începând cu luna aprilie tichete de creşă în valoare de 480 de lei.

Tichete de creşă 2021. Ce valoare au și cine sunt beneficiarii

Ordinul ministrului Muncii şi ministrului finanţelor, stipulează ca, începând cu luna aprilie a acestui an, valoarea tichetelor de creșă fie majorată cu zece lei. Salariații care nu beneficiază de concediu pentru creşterea copiilor vor primi, în schimb, tichete de creşă în valoare de 480 de lei.

Ultima majorare a valorii acestor tichete a avut loc în aprilie 2020. Atunci suma creștea de la 460 lei la 470 lei.

Legea nr. 165/2018, menționează faptul că tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă, potrivit  avocatnet.ro. 

Aceste tichete  vor putea fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul.

Ele se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. Asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă, nu pot beneficia de aceste bonuri de cresa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Voucherele de grădiniță se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție.

Citeste si: Vești bune pentru români! Crește valoarea pentru tichetele de masă. Cât valorează un bon în 2021

Crește valoarea bonurilor de masă în 2021

Valoarea bonurilor de masă va fi majorată cu 50% şi ajunge la 0,52% din salariul mediu brut pe economie. Suma de 15 lei, acordată unui tichet, ar trebui să fie echivalentul unei mese calde de prânz.

Citeste si: Se dau bani gratis de la stat: cate 460 lei pe luna! Cum se intra in posesia lor

„Orice angajator preocupat de starea angajaţilor săi se va gândi să acorde un beneficiu, iar acesta este unul la îndemână”, a declarat Corina Diaconu, director al unei companii de resurse umane, potrivit Digi24.

Citeste si: Tichete de masa. Cu cat creste valoarea bonurilor de masa si ce se intampla cu tichetul de cresa

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?