Vești bune pentru părinți! Indemnizația de creștere a copilului a fost majorată de către Guvernul României

Author: Diana Bostan

Crește indemnizația pentru părinții de gemeni și tripleți

Sursa: Pexels.com

Indemnizația de creștere a copilului a fost majorată cu 50% de către stat. Ce părinți vor beneficia de o sumă mai mare de bani.

Guvernul României a anunțat creșterea cu 50% a indemnizației pentru creștea copilului. Hotărârea a fost luată la sfârșitul lunii septembrie.

Indemnizația de creștere a copilului a fost majorată

Părinții de gemeni sau tripleți vor beneficia de o indemnizație de creștere a copilului cu 50% mai mare. De această indemnizație se vor bucura 2.188 de familii, potrivit Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Citește și: Aceste persoane vor primi 250 de lei. Banii vor putea fi folosiți pentru alimente și mese calde

2.188. Este numărul de familii cu gemeni sau tripleți în componență, care vor beneficia de majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului, după publicarea în Monitorul Oficial nr.844/19.09.2023 a normelor metodologice de aplicare a OUG nr.

164/2022, act legislativ adoptat de Guvernul României
”, 
se arată în comunicatul ANPIS și potrivit bugetul.ro.

Citește și: Participanții la Pilonul II de pensii pot trimite documentele în format online, pentru a beneficia de banii acumulați

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Potrivit statisticilor, 2.188

de familii din România au în îngrijire 4.404 de gemeni sau tripleți. Actul normativ a intrat în vigoare la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Părinții de gemeni sau tripleți se vor putea bucura de o indemnizație mai mare cu 50% în luna noiembrie.

Majorarea vine în sprijinul mamelor care au fost active pe piața muncii

Din nefericire, indemnizațiile vor crește doar pentru acele mame care primesc deja o indemnizație de peste 2.628,

adică pentru acele mame care au avut salarii substanțiale și care au contribuit la bugetul statului cu sume importante.

Citește și: Care va fi pensia minimă garantată în 2024? Creșterile pot ajunge și până la 30%

Mamele de tripleți sau gemeni care au o indemnizație de 3.000 de lei, vor primi pentru fiecare copil în parte, în luna noiembrie, suma de 1.500

de lei pentru fiecare copil. Chiar și așa, suma maximă pentru o indemnizație rămâne cea de 8.500 de lei.

Citește și: Străinii care locuiesc în Italia vor plăti o taxă de 2.000 de euro pe an. Aceștia trebuie să plătească dacă vor să beneficieze de servicii medicale

Inițiatoarea proiectului a fost Gabriela Firea, care consideră că în familiile cu gemeni sau tripleți și cheltuielile sunt duble sau triple.

" Era, fără îndoială, nevoie urgentă de aceste corecții. E o adevărată gură de oxigen pentru orice familie în care cresc doi sau mai mulți bebeluși în același timp și unde toate cheltuielile sunt duble, triple etc. Mă bucur că acest model urmat și de alte state europene, de exemplu Austria, se va aplica și în România", a declarat Gabriela Firea în urmă cu un an.

Este bine de știut faptul că nu este nevoie de depunerea unei alte cereri sau act, majorările fiind făcute în mod automat.