Vești bune pentru părinții care vor să-și trimită copiii la grădiniță. Statul le va oferi VOUCHERE, a anunțat Marcel Ciolacu

Author: Ana Dinu
Statul le va oferi vouchere, a anunțat Marcel Ciolacu
Sursa: Facebook

Liderul PSD vine cu vești bune pentru părinții care vor să-și ducă copiii la grădiniță. Pentru a stimula natalitatea statul le va oferi tichete sociale. Totodată, social-democrații își propun creșterea alocațiilor și deduceri pentru salariații cu copii.

Marcel Ciolacu s-a gândit la o oportunitate pentru a stimula participarea copiilor cu vârste de până la 6 ani la învățământul preșcolar. Astfel, părinții care își trimit copiii la grădiniță vor primi vouchere din partea statului.

Vouchere pentru părinții care vor să își trimită copiii la grădiniță

Părinții care vor să-și trimită copiii la grădiniță vor beneficia de tichete din partea statului.

Marcel Ciolacu este de părere că numărul copiilor născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în țară.

”Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii.

Singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă.”,
a precizat liderul PSD.

Liderul social-democrat este de părere că românii care își cresc copiii în străinătate trebuie să fie convinși să se întoarcă într-o țară în care merită să trăiască, iar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să beneficieze de un suport real și românii care au rămas în țară.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Cresc salariile profesorilor din această lună. Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul de ministru

Marcel Ciolacu, măsuri pentru stimularea natalității

Social-democratul propune un proiect cu trei măsuri pentru a stimula natalitatea în țara noastră, mai exact PSD propune creșterea alocațiilor, deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de vouchere sociale pentru a stimula participarea copiilor cu vârstă până în 6 ani la învățământul preșcolar, public

și privat.

”Am facut trei schimbări majore în abordarea noastră. Vrem să punem accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani. Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii: de creșe moderne, de grădinițe, școli și atferschool-uri, de servicii de sănătate adecvate.

Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate. În ceea ce privește voucherele pentru creșe și grădinițe acestea vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat.”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeste si: OFICIAL: Alocațiile copiilor se vor majora cu 20%. De când va intra în vigoare această decizie?