Vești bune pentru pensionari! Astăzi, 1 iulie, se dau taloanele de pensie care includ și ajutorul financiar de 700 de lei

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 apr 2023, 06:20

Vești bune pentru pensionari! Astăzi, 1 iulie, se dau taloanele de pensie care includ și ajutorul financiar de 700 de lei

Sursa: PixaBay

Taloanele de pensie pentru luna iulie, care includ și ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionarii care au venituri de maxim 2.000 de lei, vor fi oferite astăzi, 1 iulie, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri, pe pagina sa oficială de Facebook, citat de Digi24.

Taloanele de pensie aferente lunii iulie, care includ ajutorul financiar de 700 de lei, vor fi oferite pensionarilor începând de azi, 1 iulie 2022

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se oferă o singură dată, în luna iulie, pensionarilor care au venituri de până în 2.000 de lei, arată Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale, citat de Agerpres și Digi24.

Citeste si: Românii ar putea ieși la pensie mai repede! Noi categorii de salariați sunt vizate să se pensioneze mai devreme  

Pentru oferirea acestui ajutor se iau în considerare următoarele categorii de venituri:

  • pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se achită în luna iulie 2022;
  • venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se achită în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

De asemenea, se iau în calcul și veniturile din indemnizația socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022, arată Digi24.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Reprezentanții Ministerului Muncii a menționat, de asemenea, că ajutorul financiar se dau din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale. În plus, în cazul persoanelor care primesc și pensie de urmaș, ajutorul financiar se dă fiecărui beneficiar în parte.

Ajutorul financiar se oferă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă sumele achitate în luna iulie sunt aferente unei fracțiuni din luna iulie 2022.

Citeste si: Vești proaste pentru pensionari! O categorie de pensii se taie de la 1 ianuarie 2023: „România nu are de ales”

Când se hotărăște plafonul de 2.000 de lei nu se iau în calcul eventualele sume, care reprezintă drepturi restante corespondente unor perioade anterioare, care se achită în luna iulie.

Ajutorul financiar se oferă doar pensionarilor care sunt îndreptățiți și au domiciliul în România.

Sunt excluși cei care locuiesc în străinătate.

Ajutorul financiar este suportat în întregime de bugetul de stat și nu este inclus în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.