Vești bune pentru pensionari în anul 2024. „După recalculare, pensiile cresc şi cu 40%” Anunțul făcut de ministrul Muncii

Author: Diana Bostan

Ce se întâmplă cu pensiile românilor în anul 2024

Sursa: Profimedia

Pensiile românilor vor crește și cu 40% după recalculare. Ministrul Muncii a anunțat când se vor vedea majorările și pe taloanele de pensie.

Anul 2024 vine cu vești bune pentru unii pensionari din România. După recalculare, unele pensii ar putea crește și cu 40%.

Unele pensii ar putea fi majorate și cu 40% după recalculare

Ministrul Muncii ține să-i liniștească pe seniorii din România. Dacă unii guvernanți au anunțat faptul că după recalculări unele pensii vor fi mai mici, ministrul Muncii susține că nicio pensie nu va scădea în România.

Un român care are un stagiu de cotizare de 35 de ani, are în prezent o pensie minimă în valoare de 1.125 de lei, însă după recalcularea pensia ar putea ajunge la suma de 2.000 de lei. O altă veste bună este legată de cei care doresc să se pensioneze mai târziu și să lucreze mai mult. Cei ce optează pentru acest lucru vor putea beneficia de puncte bonus.

https://www.kanald.ro/anunt-important-despre-salarii-si-pensii-ce-se-va-intampla-cu-acestea-in-luna-septembrie-20343910 Simona Bucura Oprescu a anunțat faptul că pensiile vor crește de două ori în anul 2024.

„Toate pensiile vor crește de 2 ori. Vor crește prima dată în ianuarie prin majorarea de 13,8% care este prevazută de lege și pe care fiecare pensionar o va primi”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Citește și: La câte zile de concediu ai dreptul în funcție de vechimea în muncă?

Astfel că de la data de 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor crește în raport cu rata inflației, iar pe sfârșit de an recalcularea pensiilor va fi încheiată după noua lege a pensiilor. După recalcularea ce ar trebui să fie gata până la data de 1 septembrie 2024, pensionarii vor primi noile taloane de pensie, cu veniturile majorate.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Pana la 1 septembrie toate pensiile românilor vor fi recalculate și începând cu luna septembrie fiecare român va primi noile taloane de pensie. Ca urmare a acestei recalculări veți constata că inclusiv pentru romanii care se află în indemnizația minimă socială de 1125 de lei, acum vom avea români care vor avea pensii esențial mai mari”, a mai spus Simona Bucura Oprescu.

Cum va fi aplicată noua lege a pensiilor

Ministrul Muncii susține că o persoană care a lucrat timp de 35 de ani pe un salariu minim va primi tot o pensie minimă, pensie care acum este în valoare de 1.125 de lei. După recalculare, indemnizația minimă ar urma să crească de până la 1.961 de lei.

Simona Bucura Oprescu a declarat faptul că după recalculare în jur de trei milioane de români vor beneficia de pensii mai mari în anul 2024.

Aceasta vine și cu precizări în ceea ce privește vârsta de pensionare în cazul femeilor, care ar putea să crească treptat.

Citește și: Noile măsuri fiscale: Cum vor fi impozitate salariile mai mari de 10.000 de lei. Noi schimbări la voucherele de vacanță, impozitul pentru IT-iști și pentru bănci

Aceasta este de părere că trebuie luat în calcul și concediul de maternitate de care o femeie beneficiază în momentul în care dă naștere unui copil. Pe lângă acest factor, Simona Bucura Oprescu a declarat că femeile care au copii vor primi o reducere a vârstei de pensionare în funcție de numărul copiilor, fie că vorbim de femeile care au născut sau care au adoptat.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.