Vești bune pentru pensionari! Se majorează veniturile de la 1 ianuarie 2023. Marius Budăi a dezvăluit inclusiv sursa bugetului

Author: Lavinia Medrea

Se majorează pensiile de la 1 ianuarie 2023. Marius Budăi a dezvăluit inclusiv sursa bugetului

Sursa: Facebook Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, în cursul zilei de azi, că pensiile vor crește 100% de la 1 ianuarie 2023 și că există, deja, o sursă bugetară.

Ministrul Muncii, Marius Budăi,  a anunțat astăzi că pensiile vor crește, cu siguranță, de la 1 ianuarie 2023, iar impactul bugetar pentru o eventuală creștere a acestora cu 10% ar fi de 11 miliarde de lei, relatează Digi24.

Pensiile vor crește sigur de la 1 ianuarie 2023, anunță Marius Budăi

Marius Budăi a fost întrebat, la Palat Parlamentului, cum va fi afectat bugetul anului 2023, dacă pensiile vor fi mărite.

„Impactul ar fi de 11 miliarde de lei pentru o majorare, aşa cum propus în primă fază, cu cel puţin 10%. Este o sumă sustenabilă, identificată din calculele noastre.

Discutăm în coaliţie şi luăm decizia finală în termenul cel mai scurt, dar sigur va fi o majorare de la 1 ianuarie, aşa cum a precizat şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Marius Budăi a mai precizat că, atunci când s-a pus pe masă tema majorării pensiilor cu minim 10%, s-a găsit inclusiv o sursă bugetară.

Citeste si: Marius Budăi a anunțat, oficial, cu cât vor crește salariile, începând cu data de 1 ianuarie 2023. Acesta susține că Guvernul României caută variante care să îi ajute și pe angajatori

„Când am făcut această propunere, am identificat şi sursa. Ne-am bazat pe cifre foarte clare, pe cifre care sunt postate pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe execuţia bugetară din cadrul Ministerului de Finanţe”, a declarat ministrul Muncii. 

Limita maximă de creștere a pensiilor este de 11%, susține Nicolae Ciucă

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, legat de procentul de 11% pus la înaintare de către premierul României, Nicolae Ciucă, pentru creșterea pensiilor, că o astfel de majorare va trebui să fie încadrată în

bugetul pentru pensii. 

Citeste si: Se recalculează pensiile din România! Casa Națională de Pensii Publice a anunțat ce se întâmplă cu evaluarea dosarelor de pensii

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a explicat, acum o săptămână, că a pus pe masa discuțiilor, în partid, problematica procentului cu care se pot crește pensiile, iar acesta nu trebuie să aducă o scădere mai mare la buget.

În acest moment, procentul maxim cu care pot fi majorate pensiile este de 11%.