Vești bune pentru pensionarii și profesorii din România. Ministrul de Finanțe a anunțat bugetul de stat pentru anul 2024

Author: Diana Bostan

Anunțul făcut de Marcel Boloș pentru anul 2024

Sursa: Pexels.com

Perspective optimiste se conturează pentru anul 2024, atât în beneficiul pensionarilor, cât și al profesorilor. Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a făcut cunoscut luni că bugetul de stat pentru anul următor.

Luni, Marcel Boloș a comunicat că bugetul de stat pentru anul următor acoperă cheltuielile aferente majorării pensiilor, creșterii salariilor profesorilor și investițiilor planificate în cadrul programului Anghel Saligny.

Ministrul de Finanțe a anunțat bugetul de stat pentru anul 2024

Veste importantă pentru pensionari și profesori în preajma sărbătorilor! Ministrul Finanțelor a evidențiat că a avut discuții cu deputații liberali cu privire la bugetul de stat pentru 2024 și a confirmat că, începând din ianuarie, nu vor fi impuse creșteri de taxe și impozite.

Citește și: Ajutor pentru români, de sărbători. Cum poți intra în posesia a 400 de lei

Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024. Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli.

Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024
”, a declarat Marcel Boloș.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Marcel Boloș a anunțat faptul că se va ajunge la un consens și în ceea ce privește mecanismul de ajustare și indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele viitoare, și că se va obține, în această privință, o decizie finală.

Bugetul de stat pentru anul 2024 va cuprinde mai multe investiții

Ministrul de Finanțe a declarat că bugetul pentru anul 2024 va include investiții semnificative, în special pentru programul Anghel Saligny, și a subliniat că susține ferm pilonul 2 al sistemului de pensii.

Citește și: Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus după recalculare

„Cu toţii şi în unanimitate, colegii din cadrul Partidului Naţional Liberal au fost de acord pentru ca Programul Anghel Saligny să fie susţinut în anul 2024, fiind proiecte de infrastructură folositoare pentru ceea ce înseamnă comunităţile locale. Al patrulea lucru este cel cu privire la pilonul 2 de pensii, mai ales la solicitarea potrivit căreia să evităm orice discuţii pentru ceea ce înseamnă impozitarea progresivă sau orice tip de impozitare a contribuţiei la pilonul 2 de pensii, Partidul Naţional Liberal rămânând un apărător al pilonului 2 de pensii şi al susţinerii tuturor celor care contribuie la pilonul 2 de

pensii”, a mai spus Marcel Boloș.

Marcel Boloș a subliniat că în anul 2024 nu vor exista creșteri de impozite și taxe, oferind astfel un cadru de predictibilitate pentru buget și execuția bugetară. Ministrul de Finanțe a menționat că acest aspect va permite mediului de afaceri să planifice strategii cu elemente de anticipare și stabilitate pe parcursul anului 2024.