Vești bune pentru profesori! Cadrele didactice primesc vouchere de Paște. Ce sumă va fi adăugată la salariu

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 ian 2023, 07:25

Vești bune pentru profesori! Cadrele didactice primesc vouchere de Paște. Ce sumă va fi adăugată la salariu

Sursa: Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a emis un ordin pentru vouchere de vacanță oferite profesorilor. Așadar, cadrele didactice din instituțiile de stat vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru anul acesta.

Profesorii și angajații din instituțiile de stat vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei anul acesta, conform unui ordin semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Profesorii și angajații din instituțiile de stat vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei

„Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450

lei pentru un salariat în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, se arată în document.

Conform documentului postat pe site-ul Sindicatului Libera al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Ștințifiică,  „în cazul încadrării în sistem de cumul/plată cu ora, voucherele de vacanță sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii. Beneficiarii au obligația de a depune la unitate/instițutie o declarație, în scris, în care să precizeze angajatorul unde au funcția de bază”.

Citeste si: Elevii care vor face cursuri online până la finalul anului școlar 2021-2022. Condițiile impuse de Ministerul Educației după încetarea stării de alertă în România

„În cazul salariatului al cărui contract individual de muncă/raport de serviciu, la data acordării voucherelor de vacanță, este suspendat sau a încetat în cursul anului 2022, acesta poate beneficia de vouchere de vacanță numai dacă, în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, depune la unitate/instituție o cerere în acest sens, precum și dovada achitării

impozitului aferent prin virament bancar în contul unității/instituției”, mai precizează documentul, potrivit România TV.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Art. 2 alin. (1) are în vedere cp că „în cazul încadrării în sistem de cumul/plata cu ora, voucherele de vacanță sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii. Beneficiarii au obligația de a depune la unitate/instituție o declarație, în scris, în care să precizeze angajatorul unde au funcția de bază”.

Documentul mai arată că pentru cei care „au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450

lei pentru un salariat, de către angajatorul unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază, potrivit legii. În cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea făcută, cu respectarea prevederilor alin. (1)”.

Citeste si: Ce se întâmplă cu școlile și universitățile după ridicare stării de alertă: „Se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”

În cazul personalului transferat sau detașat,  „se acordă vouchere de vacanță cu condiția prezentării de către salariat a unei adeverințe din care să rezulte că angajatorul de la care s-a transferat/detașat nu i-a acordat voucherele de vacanță aferente anului 2022 până la realizarea transferului/detașării”, arată ordinului.

„În cazul salariatului al cărui contract individual de muncă/raport de serviciu, la data acordării voucherelor de vacanță, este suspendat sau a încetat în cursul anului 2022, acesta poate beneficia de vouchere de vacanță numai dacă, în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, depune la unitate/instituție o cerere în acest sens, precum și dovada achitării impozitului aferent prin virament bancar în contul unității/instituției”, potrivit ordinului.

Articolul 3 al documentului meționează că beneficiarii care nu vor să primească vouchere de vacanță, trebuie să facă o cerere scrisă la unitatea/instituția angajatoare, în termen de 30 de zile de la data postării prezentului ordin în Monitorul Oficial.