Vești bune pentru români! Ar putea plăti mai puțini bani la facturi. Se întâmplă de la 1 noiembrie. Virgil Popescu a făcut anunțul

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 25 oct 2021, 09:27

Se intampla de la 1 noiembrie

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru români, începând cu 1 noiembrie ar putea plăti mai puțini bani la facturi, anunțul a fost făcut de fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu.

Miercuri seară, fostul ministru al Energiei a declarat că românii vor beneficia de compensarea facturilor la enegie și gaze începând cu 1 noiembrie. Acesta a mai precizat că aceste compensări vor fi aplicate direct pe factură.

Vești bune pentru români! Ar putea plăti mai puțini bani la facturi. Se întâmplă de la 1 noiembrie

Fostul ministru al Energiei a precizat că facturile la curent vor fi compensate cu 21 de bani/kw, respectiv 21 de lei prețul final al facturii.

După cum a precizat acesta, consumul trebuie să se încadreze între 30 – 200kw +10% pentru energia electrică, iar compensarea la gaze va fi de 25% din factură.

”Practic, toți consumatorii cu un consum mediu – am estimat noi „consum mediu= venit mediu”, vorbim despre 5,2 milioane de gospodării racordate la energie electrică din totalul de 8 milioane. Vorbim despre 13 milioane de români, 2,2 milioane de gospodării racordate la rețeaua de gaze dintr-un total de 3,6 milioane.

Dacă înmulțim cu 2,5 ajungem la peste 5 milioane de români care sunt racordați la gaze. Cam 65% din populația României racordată la gaze va beneficia de compensare, începând cu data de 1 noiembrie, până la data de 31 martie 2021. Creșterea de preț ar trebui să se reflecte din luna noiembrie”,
a spus ministrul demis al Energiei.

Citeste si: Ce prețuri vor plăti românii la gaze în 2022. Pronosticul specialiștilor este surprinzător

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Consumatorii vulnerabili trebuie să meargă la primării pentru a beneficia de facturi mai mici

Românii care beneficiază de legea consumatorului vulnerabil trebuie să meargă la primăriile de care aprțin pentru a completa anumite date. Virgil Popescu a mai spus că ulterior aceștia trebuie să urmărească consumul pentru a nu depăși limita impusă de lege.

Limita prevăzută de lege este de 150kw pentru energia electrică și 1000kw pentru gazele naturale

”La consumatorul vulnerabil, persoana vulnerabilă trebuie să meargă către primării să completeze niște date (…) Pentru Ordonanță (n.r. – pentru consumul mediu) nu trebuie să facă absolut nimic, decât să-și urmărească consumul la energie și gaz, ca să nu depășească decât cu maxim 10% acea plajă de consum. Vorbim despre un consum de 150 kw – 1.000 de kw”, a mai spus Virgil Popescu.

Factura la curent, mai ieftină cu 100 de lei

Conform ANRE, factura la curent ar putea fi mai mică cu 100 de lei din luna ianuarie a anului viitor, asta, numai dacă Uniunea Europeană va elimina două taxe, taxa pentru certificate verzi şi despre bonusul pentru cogenerare. 

Citeste si: Compensații la facturile de gaze naturale și energie electrică. Cum se acordă și cine va beneficia de acest ajutor?

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.