Vești bune pentru români! Ce trebuie să faci pentru a primi 400 de lei de la stat în luna octombrie

Author: Diana Bostan
Actualizat: 09 oct 2023, 18:07

Ajutor în valoare de 400 de lei de la stat

Sursa: Arhivă

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a anunțat că o anumită categorie de români vor primi de la stat un ajutor în valoare de 400 de lei.

Veștile bune continuă pentru români în luna octombrie. Cei aflați la nevoie sau cei cu venituri mici vor primi un ajutor în valoare de 400 de lei.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Simona Bucura Oprescu a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că românii cu venituri mici vor avea parte de un ajutor de la stat în această lună.

Ministerul Muncii a anunțat cum vor fi făcute plățile, dar și cine beneficiază de acest ajutor.

Citește și: „Bonus pentru cei care au contribuit peste stagiul de cotizare!” Șeful Casei de Pensii a transmis că pensionarii vor primi bani în plus dacă depășesc vechimea standard în muncă

Seniorii care au venituri lunare de până la 1.500 de lei vor beneficia de un ajutor în valoare de 500 de lei.

Românii care au venituri lunare cuprinse între 1.501 lei şi 2.000 lei vor primi cu 100 de lei mai puțin, adică suma de 400 de lei.

Citește și: Care este formula după care se recalculează pensiile românilor care au grupe de muncă: "Este menită să înlăture inechitățile". Cine sunt seniorii care vor avea parte de pensii mărite

Statul vine și în sprijinul pensionarilor care au venituri lunare cuprinse între 2.001

lei şi 3.000 lei. Acestora statul le oferă suma de 300 de lei. Acest ajutor va fi livrat împreună cu pensia în luna octombrie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Moartea bizară a medicului Cornel Petreanu, de la Instititul Marius Nasta din București, cercetat pentru mită. A intrat cu viteză într-un cap de pod

„În acest sens, deja au fost tipărite tichetele care vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari. În tichetele de pensii care ajung în octombrie este menţionat şi cuantumul ajutorului ”, susține Simona Bucura Oprescu.

A fost anunțată dată la care pensionarii vor primi acest ajutor

De acest ajutor se bucură românii a căror pensie nu depășește suma de 3.000

de lei și va fi livrat împreună cu pensia până la data de 15 octombrie. Simona Bucura Oprescu a anunțat că tichetele de pensie au fost deja tipărite.

Citește și: Probleme la majorarea pensiilor! Reprezentanții Fondului Monetar nu sunt de acord ca seniorii să primească mai mulți bani

 „ Au fost tipărite tichetele de pensii cu ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000

de lei, banii vor ajunge începând cu prima jumătate a lunii octombrie”,  susține ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și: Cât vom plăti în această iarnă pe facturile la energie: „Să avem cel puțin această iarnă și iarna viitoare cât mai liniștite”

Pentru cei ce au preferat livrarea pensiei prin mandat poștal, tichetele de pensie au fost deja trimise, urmând ca pe data de 12 octombrie să fie alimentate cardurile celor care au preferat încasarea banilor în sistemul bancar.