Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că, până miercuri, au fost emise peste 1,6 milioane de carduri sociale. Cu acestea, peste 2,5 milioane de români vor putea să achiziționeze produse alimentare sau mese calde, relatează România TV.
Românii cu venituri mici vor primi vouchere sociale
„Dovedim de la o săptămână la alta că atunci când ai o echipă în care toți împărtășiți aceeași viziune, rezultatele nu se lasă așteptate.
Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Națională Poșta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile. În final, cei 1.000 de lei pe care îi acordăm în patru tranșe ajută 2,5 milioane de români să cumpere alimente sau mese calde.
Și pentru că sunt printre dumneavoastră persoane care mi-au scris pentru a mă întreba despre situația cardului, vreau să fac următoarea precizare: Alături de MMSS, ne asigurăm că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Deci dacă nu ați primit cardul încă, nu vă îngrijorați, toți cei implicați sunt mobilizați exemplar pentru a urgenta distribuirea”, a transmis Marcel Boloș, pe pagina oficială de Facebook.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Cum sunt distribuite cardurile sociale
Există trei etape prin care cardurile se distribuie populației, după cum urmează:
- producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului);
- împachetarea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română;
- încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împachetarea și livrarea cardurilor se ocupă angajații Poștei Române.
Până la finalul acestei săptămâni, aproape 350.000
de români vor beneficia de carduri sociale, care sunt încărcate pe măsură ce sunt distribuite.Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea utiliza ajutorul financiar pentru a cumpăr alimente și mese calde.
„Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel național, pus în practică în numai câteva săptămâni, și având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenților de carduri și a angajaților Poștei Române, împreună cu celelalte autorități implicate în validarea și actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari.
Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătățirii siguranței alimentare”, a mai declarat Marcel Boloș.
Continuarea poate fi citită AICI.