Vești bune pentru români! Crește valoarea tichetelor de masă. Iată când intră în vigoare

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 27 iul 2023, 17:30

Crește valoarea tichetelor de masă

Sursa: Pexels.com

Marcel Ciolacu a făcut un anunț important pentru români! Aceștia se vor bucura de mai mulți bani!

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că românii vor primi mai mulți bani, după ce valoarea tichetelor de masă se va majora.

Citește și: Vouchere sociale 2023. Persoanele care nu vor mai primi suma de 250 de lei pentru plata alimentelor, deși sunt eligibile

Vești bune pentru români! Crește valoarea tichetelor de masă. Iată când intră în vigoare

Joi, 27 iulie, Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul ia noi măsuri pentru români. Tichetele de masă se vor mări de la 30 de lei, cât este în prezent, la 35 de lei, de la 1 august, iar de la 1 ianuarie 2024 acestea vor ajunge la 40 de lei.

„Creștem valoarea tichetelor de masă, tot astăzi, de la 30 la 35 de lei lunar, de la 1 august și vom ajunge la 40 de lei pe lună de la 1 ianuarie 2024.

E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”
, a mai comentat președintele PSD.

Citește și: Tichete de creșă 2023. Salariații pot primi tichete de 600 de lei pentru achitarea taxei

În plus, oficialul a anunțat că  persoanele care suferă de diagnostice grave vor primi mai mult sprijin din partea Executivului.

„Toți bolnavii de cancer sunt incluși în noile programe de tratament”, a garantat premierul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Totodată, Marcel Ciolacua vorbit despre dotarea cu aparatură de ultimă generație a cabinetelor medicilor de familie, dotarea secțiilor ATI pentru nou-născuți, respectiv a unităților mobile pentru bolnavii de cancer. Investițiile vor fi realizate prin PNRR, a asigurat Ciolacu.

În plus, Ciolacu a vorbit și despre posibile investiții în zona transportului feroviar.

„Este o premieră. Avem un plan pe termen scurt și mediu (…)  Este necesar să creștem viteza comercială, să mărim siguranța pe căile ferate”, a declarat Ciolacu.

Citește și: Pentru ce categorie de angajați ar putea crește salariile de la 1 septembrie 2023! Câți bani ar putea primi românii

Între timp, Guvernul pregătește noi taxe și impozite. Sindicatele au ieșit în stradă. Cartel ALFA protestează vehement.

„CNS Cartel ALFA atrage atenţia guvernului că acţiunile de bună guvernare, pe care le impun inclusiv criteriile de aderare la OCDE, presupun în mod obligatoriu prezentarea publică a propunerilor de măsuri şi supunerea acestora analizei partenerilor sociali – patronate şi sindicate.În plus, o astfel de abordare coercitivă şi dictatorială din partea guvernului sapă şi mai adânc prăpastia dintre cetăţeni şi stat, erodează încrederea, încurajează lipsa de conformare la regulile generale şi încurajează comportamentele de evaziune”, susţin sindicaliştii.