Vești bune pentru români! Guvernul pregătește un pachet amplu de ajutoare. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Autor: Lavinia Medrea

 Anunțul făcut de Gabriela Firea

Sursa: Facebook Gabriela Firea

Gabriela Firea a amunțat că PSD este gata să dea pachetul pentru majorarea natalității.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că s-a pregătit pachetul privind majorarea natalităţii.

Guvernul pregătește un pachet amplu de ajutoare

„Pentru că văd şi doamne în sală şi mă bucur că sunt destule faţă de alte locuri unde doamnele nu prea au loc printre domni şi vă apreciez şi vă felicit, domnule preşedinte, că lăsaţi loc şi doamnelor atât în prezidiu, cât şi în sală, vreau  să vă spun faptul că pachetul nostru pentru creşterea natalităţii este gata.

A plecat către ministerele de linie pentru avizare. Ne dorim să sprijinim familiile pentru a avea curajul de a îşi întemeia o familie. Familie e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, de a avea copii, de a simţi că statul sprijină natalitatea, nu doar prin sprijinirea cuplurilor care suferă de infertilitate, ci şi prin sprijinirea femeilor însărcinate, a familiilor care întâmpină dificultăţi în a-şi duce copiii la creşă sau grădiniţă”, a spus Gabriela Firea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gabriela Firea a menționat mai multe propuneri legislative prin care vrea să crească natalitatea dar nu a arătat și sursele de venit ale proiectelor.

Citește și: Vești bune pentru angajații din sistemul privat! Cine sunt românii care vor beneficia de vouchere de vacanță

  • TVA redus la 5% pentru produsele destinate copiilor (lapte praf, mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă)
  • Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță (pentru familiile cu maxim două salarii medii nete de aproximativ 8.000 de lei)
  • Cardul familiilor numeroase+ cardul pentru tineri
  • Vouchere Materna pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame
  • Reducerea dobânzilor pentru creditele imobiliare acordate familiilor numeroase
  • Propunere legislativă pentru asigurarea stabilității locului de muncă pentru o perioadă de maximum 1 an în cazul mamelor care se întorc în câmpul muncii din concediul de creștere a copilului.
  • Vouchere pentru tratamente stomatologice în valoare de 1.500 de lei
  • Vouchere pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate

Citește și: Codul Muncii va fi modificat: Părinții care își cresc singuri copiii nu vor mai fi obligați să lucreze pe tura de noapte

„Pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor conţine, în total, 10 măsuri. Orice sprijin din partea parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, şi a reprezentanţilor societăţii civile este binevenit. Doar împreună, în echipă, cetăţeni – Guvern – Parlament putem reuşit să oprim declinul demografic fără precedent în care se află ţara noastră”, a spus Gabriela Firea.

Sorin Grindeanu, Marius Budăi și Alexandru Rafila rămân în funcție

„Vreau să vă asigur că domnul preşedinte Marcel Ciolacu şi domnul secretar general Paul Stănescu ne reprezintă cu fermitate, verticalitate şi cinste politică în negocierile cu partidele din coaliţie şi ne-au transmis nouă să venim în faţa dumneavoastră. În primul rând să îi scuzaţi pentru că nu au reuşit să ajungă pentru că negocierile s-au prelungit.

Vă imaginaţi dumneavoastră de ce anume. Ce se poate spune, ca să închei acest subiect legat de negocieri? După cum aţi văzut, PSD se bate întotdeauna să coordoneze ministere nu puternice pentru că sunt considerate de forţă, ci puternice pentru că sunt pentru oameni. Şi aşa vom face şi acum cu preşedintele nostru şi cu secretarul general şi aşa vom face şi în continuare. Daţi-mi voie să spun în faţa dumneavoastră şi sunt sigură că sunt în asentimentul dumneavoastră – că ne dorim foarte mult să păstrăm la noi, la PSD, Ministerul Transporturilor şi să îl conducă în continuare domnul Sorin
Grindeanu, colegul nostru. Nu pentru partid, nu pentru el, nu pentru noi, ci pentru ce s-a întâmplat la acest minister, într-un an şi câteva luni, după ce s-a pierdut atât de mult timp. Iar în acest domeniu al infrastructurii, mai ales că avem în faţă aleşi locali, dumneavoastră ştiţi foarte bine ce înseamnă să pierzi timp, ce înseamnă să baţi pasul pe loc, ce înseamnă să nu ai proiecte tehnice, să nu ai studii de fezabilitate, să nu îţi vină constructorii sau să vină doar cine trebuie, pe ochi frumoşi. Prin urmare, ne dorim foarte mult să menţinem acest minister la PSD şi să fie condus în continuare de domnul vicepremier Sorin Grindeanu”
, a spus Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe.

 

Taguri: