Vești bune pentru români! În ce condiții vor fi mărite pensiile și salariile tuturor. Marcel Ciolacu: „Trebuie să respectam legea”

Author: Lavinia Medrea

 Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că pensiile ar trebuie să fie mărite cu minim 10% de la anul, în 2023. De asemenea, a menționat că trebuie să fie majorat și salariul minim la 3.000 de lei.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că legea trebuie respectată, astfel că toate pensiile, atât cele mici cât și cele mari, și salariul minim să fie mărite.

Marcel Ciolacu a anunțat că toate pensiile vor fi mărite

„În primul rând trebuie să respectăm legea. Legea trebuie să vină cu indicele de inflație de anul anterior. Am spus, nu e prima oară, trebuie să plecăm de la 10%, categoric.

Când mărim pensiile, mărim la toată lumea, şi cei care au pensii mai mici, şi cei care au pensii mai mari”, a explicat Marcel Ciolacu, citat de Digi24.  

Citeste si: Vești importante pentru români! Ce se întâmplă cu salariul minim european și câți bani vor primi angajații. Marius Budăi a făcut anunțul

„Părerea mea e că trebuie găsită calea...

cum am găsit când am intrat la guvernare, acel program pe care le-am lucrat împreună cu doamna Olguţa Vasilescu, în care la anumite zone, la peste 3,5 milioane de pensionari am venit şi cu acele ajutoare pe o perioadă, mai ales perioada de iarnă, şi se vede cât de bine au venit”
, a mai precizat președintele PSD.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Salariul minim ar putea fi mărit până la 3.000 de lei

Marcel Ciolacu a mai declarat și că este necesar ca salariul minim sa fie mărit pana la 3.000, iar 200 de lei din sumă să nu fie impozitată.

„O treime dintre români au rămas cu salariul minim pe economie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Consiliul Europei solicită României să schimbe legile justiției conform avizelor Comisiei de la Veneția și GRECO și publicarea contractelor prin care partidele plătesc instituțiile de presă

Ieri, președintele PSD a salutat adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, declarând că aceasta este „un motiv în plus pentru care PSD susţine necesitatea creşterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie (inclusiv prin scutirea de taxe şi contribuţii a 200 de lei), propunere cu care va merge în coaliţie”.

„Este extrem de clar acum că trebuie să creştem salariul minim.

Asta spune şi UE, nu doar PSD”, a transmis Marcel Ciolacu, pe pagina personala de Facebook.