Vești bune pentru români! O categorie de cetățeni va primi 500 de lei pe 23 decembrie. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia de bani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 22 sep 2023, 06:15

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia de bani

Sursa: PixaBay

Elevii vor beneficia de tichete educaționale de Crăciun! Decizia a fost anunțată în aprilie, iar suma stabilită este de 500 de lei.

În cadrul unui proiect inițiat de Ministerul Fondurilor Europene, „Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, se oferă 500 de lei elevilor din categoriile defavorizate. Ajutorul a fost anunțat încă din aprilie, când au început să se dea tichetele educaționale. 

Categoria de români care primește 500 de lei pe 23 decembrie

Tichetele educaționale valorează 500 de lei și vor fi oferite fiecărui elevi.

Aceștia pot intra în posesia banilor după ce părinții lor depun cerere până la data de 10 septembrie la școala din care copiii lor. De asemenea, se depune și adeverința de venit a părintelui pe luna iulie 2022.

Citește și: Tichete sociale pentru nou-născuți 2022. Ajutor în valoare de 2,000 de lei din partea statului pentru proaspetele mămici. Cine poate intra în posesia banilor

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Potrivit Ministerului, ultima tranșă din acest an are loc în intervalul decembrie 2022- ianuarie 2023. Debutul a avut loc pe 5 decembrie și se termină pe 23 decembrie. 

Românii care primesc mai mulți bani în luna decembrie

Românii care fac parte din aceste programe sociale au beneficiat de mai mulți bani în luna decembrie, respectiv banii din voucherele pentru alimente și tichetele educaționale.

Citește și: Tichete de 500 de lei pentru 190.000 de copii. Banii intră pe card până vineri, 23 decembrie

Suma 500 de lei pentru elevi se va trimite direct pe cardurile emise din data anunțată. Potrivit regulilor din program, tichetele educaționale se vor folosi doar pentru achiziția de rechizite și haine pentru elevi.

„Cardurile pentru de sprijin educațional au fost transmise inspectoratelor școlare județene, iar acestea le-au distribuit fiecărei unități de învățământ pentru a ajunge la copiii din familiile defavorizate.

Cardurile vor permite acordarea de ajutoare sociale elevilor din învățământul de stat (preșcolar, primar, gimnazial) care îndeplinesc următoarele condiții. Preșcolari proveniți din familii (inclusiv cele monoparentale) al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este până la 1,06 din valoarea Indicatorului Social de Referință – ISR (pentru anul 2022, valoarea ISR este de 525,50 lei). Elevii care sunt în întreținerea familiilor cu un venit mediu net lunar/ membru de familie este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară în luna iulie a fiecărui an.
Suma de 500 de lei, disponibilă pe fiecare card, va putea fi utilizată pentru cumpărare de rechizite și îmbrăcăminte pentru a merge la grădiniță/ școală”
se precizează în comunicatul inițial al ministerului.