Vești bune pentru români! O nouă gratuitate intră în vigoare de săptămâna viitoare! Ce a anunțat Guvernul

Author: Denisa Avram
Actualizat: 25 iul 2022, 03:10
Guvernul a anunțat un nou beneficiu financiar pentru elevi

Premierul Florin Cîţu a anunțat, la finalul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria, un nou beneficiul financiar pentru elevi.

Vestea momentului pentru elevi. Ce decizie a luat Guvernul

Elevii care merg la şcoală în alte localităţi vor avea parte de noi beneficii. Ei pot obţine mai repede decontarea transportului pentru a ajunge la şcoală, potrivit unei Hotărâri care urmează să fie aprobată de  Guvernul.

“Aceste decontări se vor face. E la unul dintre ministere la avizare.
Nu ştiu dacă la transporturi sau la finanțe. Era în procedura de avizare. Va fi aprobată săptămâna viitoare imediat cum va ieși din procedura de avizare.

Ea va fi aprobată cel mai curând, sper să fie săptămâna viitoare. O aşteptam astăzi, nu au fost date avizele”, a menționat  Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria.

Citeste si: Florin Cîțu: Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie cu 50% capacitate pe interior

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

S-au deblocat banii şi pentru mineri

Premierul Florin Cîţu a făcut un al doile anunț de mare interes la finalul şedinţei Executivului de la Palatul Victoria, și anume Guvernul a aprobat prelungirea cu o lună a plăţilor pentru minerii din Valea Jiului.

Citeste si: Vestea momentului! Ce se întâmplă de la 1 iunie? Florin Cîțu a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

„În şedinţa de Guvern de astăzi am avut mai multe acte normative importante, am aprobat, bineînţeles, prelungirea sau printr-un act normativ am pus la dispoziţie sumele pentru a mai plăti o lună în plus minerii din Valea Jiului”, a afirmat Florin Cîţu, conform capital.ro.

“Minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acele tichete suplimentare și alte sporuri care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă.

Pentru că este o companie în insolvență, a trebuit să facem o hotărâre de guvern separată și să găsim o sursă. S-a aprobat. O să fie publicată în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la minerii din Valea Jiului- 11 milioane de lei.

Tot ce a fost cerut a fost completat. Nu există niciun fel de diferență între suma pe care o au justificată și hotărârea de guvern.
Sunt sumele suplimentare. Ceea ce nu au primit anul trecut minerii”, a explicat Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Vești bune! Salariile românilor ar putea să crească! Anunțul făcut de Comisia Europeană