Vești bune pentru români! Salariul minim va ajunge la 3000 de lei! Când se va întâmpla acest lucru?

Author: Amalia Georgescu
Salariul minim ar putea ajunge la 3000 de lei
Sursa: Instagram

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, vine cu vești bune pentru români. Autoritățile își propun ca în următorii ani să crească salariul minim, astfel încât acesta să ajungă la 3,000 de lei.

După ce în urmă cu mai multe luni autoritățile au recunoscut că, în prezent, salariul minim are o valoare mult mai mică în România comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene, acum, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a precizat că această problemă ar urma să se rezolve în perioada următoare. Ce anunț a făcut?

Când va ajunge salariul minim în România la valoarea de 3,000 de lei?

Autoritățile își doresc ca salariile românilor să crească în următorul interval de timp, astfel încât să nu mai existe diferențe notabile între diferitele domenii de activitate. Este cunoscut faptul că în sectorul construcțiilor veniturile sunt mai mari, iar pentru ca această problemă să își găsească rezolvarea, autoritățile caută tot felul de soluții pe care să le aplice în perioada imediat următoare. 

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că, în România, salariul minim va ajunge la 3,000 de lei, însă creșterea se va face treptat.

Mai exact, potrivit informațiilor oficiale, se va ajunge la acest salariu într-un interval de 5 ani, mai exact în anul 2026. Deși românii vor mai avea de așteptat până să încaseze salarii mai mari, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat că scenariul este unul cât se poate de real, având în vedere că România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană la acest moment, iar trendul ascendent pare să se păstreze și în anii ce urmează.

Citeste si: Ce salarii există la Poșta Română și cât ajunge să câștige un poștaș în 2021

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Asta este prezumţia de la care plecăm, că în cinci ani se va ajunge acolo (n.r la 3.000 de lei), astfel încât să nu mai avem discrepanţă între construcţii şi restul lumii.

Acesta este scenariul pe care lucrăm. Nu uitaţi că avem cea mai mare creştere economică din UE şi pe scenariile FMI şi ale Comisiei vom continua să le avem şi vorbim de 2026. Vom avea o formulă fixă de creştere a salariului minim.”, a anunțat Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit alephnews.ro.

Principalul scop al autorităților este ca în următorii cinci ani să fie eliminată discrepanţa care există în prezent între salariul minim din domeniul construcțiilor și salariul minim din celelalte domenii de activitate. 

Citeste si: Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie în România? Ministrul Muncii, informații de ultimă oră: „În condiţii de criză economică...”