Vești bune pentru români! Se dau vouchere de 1.400 de lei pentru facturi. Care este condiția obligatorie

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 ian 2023, 15:37

Care este condiția obligatorie

Sursa: PixaBay

Românii vulnerabili din punct de vedere financiar vor primi vouchere de 1.400 de lei pentru facturi, care vor fi tipărite cu un cod de bare. Iată condiția obligatorie și data la care intră prima tranșă.

Sunt vești bune la început de an pentru români! Cetățenii vulnerabili din punct de vedere financiar for primi ajutor de la stat pentru facturi. Sumele vor fi virate direct pe card în două tranșe, dar există câteva condiții care trebuie să fie îndeplinite obligatoriu.

Românii vulnerabili primesc vouchere de 1.400 de lei pentru facturi

Conform ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, 3,9 milioane de români vor beneficia de ajutorul financiar în valoare de 1.400

de lei. Beneficiarii vor fi persoanele cu pensii mici, copiii și adulții cu dizabilități, dar și persoane care fac parte din familii care beneficiază de alocație de susținere.

Citește și: Care va fi cea mai mică pensie începând cu data de 1 ianuarie 2023. Milioane de pensionari vor beneficia de ajutoare suplimentare din partea statului

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cei 1.400 de lei nu vor fi virați integral, ci în două tranșe. Prima tranșă va fi virată în luna februarie, iar a doua tranșă va fi virată în luna septembrie. De reținut este că voucherele pentru facturi pot fi utilizate doar până la data de 31 decembrie 2022.

Banii vor fi oferiți beneficiarilor sub formă de carduri de energie. Serviciile de distribuire, încărcare, emitere și plăți vor fi asigurate de Poșta Română, arată primele informații.

Condiția care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de ajutorul de 1.400 de lei

Românii vor putea deconta facturile în maxim opt mandate poștale, care sunt valabile pentru energie termică centralizată, energie electrică, paleți, pacură, gaze, mariale pentru încălzire, butelie, dar și pentru lemne de foc.

Citește și: Vești bune pentru români! O categorie de cetățeni va primi 500 de lei pe 23 decembrie. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia de bani

De asemenea, beneficiarii vor putea achita cu aceste vouchere și datoriile restante sau curente pe care le au la furnizorii de energie. Condiția care trebuie îndeplinită este ca potențialii beneficiarii să aibă venituri sub 2.000 de lei.