Vești bune pentru români! Se introduce un nou pachet de măsuri sociale de la 1 mai 2022. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 feb 2023, 02:40

Vești bune pentru români! Se introduce un nou pachet de măsuri sociale de la 1 mai 2022. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, premierul României, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, alături de liderii de coaliție, despre noul pachet de măsuri sociale pentru români.

Luni, pe 12 aprilie 2022, liderii de coaliție, alături de Nicolae Ciucă, premierul României, au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre noul pachet de măsuri sociale pentru români.

Ce conține noul pachet de măsuri sociale pentru români. Va fi introdus pe 1 mai 2022

Noul pachet de măsuri sociale, numit Sprijin pentru România, va intra în vigoare începând cu data de 1 mai 2022.

Unele măsuri vor fi aplicate anul acesta, iar altele în anul 2023, potrivit premierului Nicolae Ciucă.

În plus, pachetul conține măsuri de sprijin pentru companii, dar și măsuri de sprijin pentru români- pachet social, potrivit fresh24.ro.

Citeste si: Ciolacu: Planul de măsuri „Sprijin pentru România” va fi prezentat astăzi. De ajutor vor beneficia 12 milioane de persoane

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„În acest pachet avem măsurile care vizează sprijinirea cu până la 400.000 de euro a companiilor care au suferit sau suferă de pe urma acestor creşteri ale preţurilor la energie sau cele care sunt afectate de contextul regional”, a declarat Nicolae Ciucă.

Despre acest subiect a vorbit și liderul Partidului Social Democrat. Marcel Ciolacu a declarat că planul cu măsurile de sprijin pentru populație valorează 17,3 miliarde de lei și că această sumă nu afectează alocările bugetare pentru investiții, mai transmite fresh24.ro.

Cine beneficiază de noul pachet de măsuri sociale

Conform guvernanților, românii care au un venit mediu sub 600 de lei, pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei, persoanele cu dizabilităţi, românii care au credite la bănci, cei care sunt plătiți cu salariul minim pe economie, persoanele cu venit minim garantat, elevii cu burse sociale, pacienții din spitale și angajaţii care primesc tichete de masă sunt persoanele care vor beneficia de noul pachet de măsuri sociale. 

Citeste si: Programul de fertilizare in vitro 2022. Ajutor de 4000 de euro pentru cuplurile infertile. Gabriela Firea: „5000 de proceduri vor fi gratuite”

În plus, elevii care beneficiază de burse sociale vor primi tichete de 30 de euro/lună pentru alimente, rechizite şi haine.

Familiile cu minim doi copii sau familiile monoparentale cu venit mai mic de 600 lei/lună, pensionarii cu venit mai mic de 1.500

lei/lună, persoanele cu venit minim garantat, și cele cu dizabilităţi vor beneficia de tichete pentru alimente de bază în valoare de 50 de euro la fiecare două luni.