Executivul va lua decizia de a majora alocațiile pentru copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 2- 18 ani, de la 243 de lei pe lună la 300 de lei. Aproape 3,2 milioane de români ar putea primi această, relatează Capital.
Se dau 300 de lei pe lună de la 1 ianuarie 2023
Pe lângă alocații, ar putea exista o majorare de 50- 100 de lei și în cazul copiilor cu handicap și a celor cu vârste cuprinse între 0- 2 ani. În acest moment se fac simulări, astfel că decizia nu este, încă, adoptată.
O veste proastă este reprezentată de incertitudinea majorării salariului minim pe economie.
Despre pensii, se știe că Ministerul Muncii ar vrea o majorare a punctului de pensie de până la 15%.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
„Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească.
S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a afirmat Marius Budăi, într-o emisiune TV.
Ce se întâmplă cu pragul de impozitare al pensiilor
Ministrul Muncii a precizat faptul ă majorarea pragului de impozitare al pensiilor din România de la 2.000
la 3.000 de lei reprezintă o „impozitare progresivă”.Măsura nu a fost deloc văzută bine de PNL la momentul lansării în spațul public. În prezent, fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, propune ca pensiile cu valori sub 3.000 de lei să fie scutite de impozit.
Marius Budăi a declarat că viziunea PNL s-a modificat, fiind un aspect pozitiv, și a subliniat că social democrații sunt dispuși să contribuie la un astfel de proiect.