Vești bune pentru români! Valoarea tichetelor de masă ar putea crește de la 1 iulie. Ce sume vor primi beneficiarii

Author: Lavinia Medrea

Vești bune pentru români! Valoarea tichetelor de masă ar putea crește de la 1 iulie. Ce sume vor primi beneficiarii

Sursa: Twitter

Inițiativa majorării tichetelor de masă de la 20,17 lei la 30 de lei, de la 1 iulie, a fost adoptată în Camera Deputaților astăzi, și va trebui să fie promulgată de președintele României.

Majorarea valorii tichetelor de masă a fost hotărâtă de coaliția de guvernare la începutul anului 2022.

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește până la 30 de lei de la 1 iulie

La începutul lunii aprilie, când anunța pachetul social, Guvernul a promis majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajați, de la 20,17 lei la 30 de lei, pentru a ajuta românii să facă față scumpirilor din ultima perioadă. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat astăzi și motivele pentru care valoarea tichetelor de masă nu a mai fost majorată pe 1 iunie.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 de lei pentru pensionari.

Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”
, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citeste si: Măsuri cuprinse în programul Sprijin pentru România. Când intră fiecare măsură în vigoare și până când se aplică

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„De abia este prima zi din iunie. Săptămâna viitoare va intra în vigoarea măsura (…).

Suntem un guvern aplecat către necesitățile cetățenilor atât din punct de vedere al întreprinzătorilor, cât și a celorlalte categorii vulnerabile și a lucrătorilor. Suntem într-o dinamică în care suntem practic la al treilea pachet de măsuri și s-a anunțat foarte clar că suntem în construcția unui alt pachet de măsuri pentru mediul privat și pentru categoriile private și pentru toți cetățenii în primul rând.

Și vom continua cu măsurile și când vom avea cu siguranță ceva cert de anunțat, așa cum v-am obișnuit transparent, vom răspunde întrebărilor și ieșim în comunicare publică”, a mai declarat ministrul Muncii. 

Citeste si: Tichete sociale 2022. Familiile care ar putea primi mai multe tichete pentru alimente de bază și mese calde până la finalul anului

La acest moment, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă care se oferă lunar unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va ajunge la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei pentru fiecare angajat.