Vesti bune pentru romanii care vor sa plece in strainatate!

Autor: Raluca Vitu Editor Web: Daniela Iliuta
Actualizat: 11 sep 2020, 12:40

Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului Dancila, anunta reducerea termenului de eliberare a pasapoartelor simple electronice, in cazul cererilor despuse in tara, de la 30 la 15 zile lucratoare, de la data depunerii cererilor.

Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului Dancila, anunta reducerea termenului de eliberare a pasapoartelor simple electronice, in cazul cererilor dispuse in tara, de la 30 la 15 zile lucratoare, de la data depunerii cererilor.

„In sedinta de guvern de astazi, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptata o hotarare de guvern ce modifica si completeaza normele metodologice de aplicare a Legii privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate.

Sunt modificari care simplifica procedurile si contribuie la reducerea termenelor pentru obtinerea pasaportului. Astfel, termenul de eliberare a pasapoartelor simple electronice in cazul cererilor depuse in tara se reduce de la 30 la 15 zile lucratoare de la data depunerii cererilor”, a spus Barbu.

In cazu cererilor depuse in strainatate, termenul actual de 90 de zile se va reduce in fuctie de tara in care se afla solicitantul, adica: 45 de zile lucratoare in cazul cererilor depuse in statele membre UE si 60 de zile lucratoare in statele care nu fac parte din Uniunea Europeana.

 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.