Vești bune pentru românii care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Unde se vor putea vaccina începând din luna noiembrie 2022

Autor: Bianca Hriscu

Vaccinul antigripal va putea fi administrat și în farmaciile comunitare

Sursa: unsplash

Începând din luna noiembrie 2022, românii care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere nu vor mai fi nevoiți să meargă neaparat la medic. Unde vor putea face vaccinul antigripal?

Un ordin al Ministerului Sănătății prevede ca vaccinarea împotriva gripei sezoniere să nu se facă doar la medic în anul 2022. Ce schimbări au fost anunțate începând din luna noiembrie?

Vaccin antigripal 2022. Unde se vor putea vaccina românii începând din noiembrie? 

Ministerul Sănătății a stabilit, prin intermediul unui ordin, ca vaccinare împotriva gripei sezoniere să se facă nu doar la medic, ci și la farmaciile comunitare autorizate.

Măsura va intra în vigoare începând din luna noiembrie a acestui an, mai exact de pe 3 noiembrie.

Pentru ca vaccinarea să se poată desfășura în farmacii va fi nevoie ca acestea să fie autorizate în acest sens. După ce se va întâmpla acest lucru, Ministerul Sănătății va publica lista farmaciilor pe site, aceasta urmând să fie actualizată în cazul în care vor apărea și alte farmacii. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Un nou virus hibrid cu propriul sistem imunitar a fost descoperit. Acesta a luat naștere din fuziunea altor două virusuri

Cum se va face vaccinarea împotriva gripei sezoniere în farmacii? 

Autoritățile au precizat că vaccinarea împotriva gripei sezoniere se va face la solicitarea adulților, iar în cazul copiilor, va fi nevoie de o solicitare din partea reprezentanților legali. Persoana care dorește să facă vaccinul antigripal trebuie să prezinte o recomandare medicală, să mai fi efectuat o vaccinare împotriva gripei sezoniere în anii trecuți. În plus, persoana care vrea să facă vaccinul trebuie să știe care sunt contraindicațiile vaccinului, potrivit avocatnet.ro.

Vaccinul antigripal va fi administrat doar de farmaciștii care au absolvit un program postuniversitar de pregătire în vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Acest program se întinde pe o durată de cel puțin cinci zile, cu minimum 5 ore de activități practice.

Ministerul Sănătății a precizat că vaccinarea în farmacii împotriva gripei sezoniere se va face gratuit, dar și contra cost. Farmaciile vor afișa intervalul orar în care se va face vaccinul. 

Această decizie a Ministerului Sănătății face mai ușoară vaccinarea împotriva gripei, având în vedere că cei interesați de administrarea vaccinului nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la medic pentru a-și face vaccinul. 

Citeste si: Medicul Octavian Jurma anunță o nouă tulpină și valul șapte al pandemiei care ar putea agrava sezonul gripal

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.