Vești bune pentru unii angajați în 2024. Există persoane care au reușit să obțină majorări salariale și care vor beneficia de acestea începând cu anul 2024, în timp ce alții sunt nevoiți să se descurce cu același salariu din 2023.
Majorări salariale considerabile pentru unii români
Anul 2024 aduce o schimbare a perspectivelor financiare pentru mulți români, odată cu anunțurile privind majorările salariale.
Subiectul salariilor a fost intens dezbătut pe o platformă de socializare, acolo unde un angajat român a fost curios dacă alți angajați au beneficiat de măriri și dacă da, cu cât le-a crescut salariul în 2024.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Schimbarea locului de muncă pare să fie cheia unor măsuri financiare mai generoase pentru mulți români în 2024. Cei care au obținut procente semnificative adăugate la salariu au raportat că au reușit să facă acest pas prin trecerea la un nou loc de muncă. Această tendință subliniază importanța flexibilității în carieră și a abilităților de negociere, arătând că, într-un mediu profesional dinamic, schimbarea poate fi adesea catalizatorul unor îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește remunerația.
„ 48% mărire prin metoda am schimbat firma.”/ „Same for me…61%.”/ „50% cu schimbat firma. Dar ca să nu ard în iad, honestly primisem după evaluare 6% cu mult entuziasm din partea angajatorului. Le-am zis mulțumesc și am acceptat oferta pe loc la +50%. ”, au fost răspunsurile date de cei care au beneficiat de măriri considerabile la începutul acestui an, potrivit RomâniaTV.net.
Există și români mai puțini norocoși la început de 2024
În contrast cu cei care au reușit să negocieze măsuri financiare mai generoase în noul an, există o categorie de români mai puțin norocoși, care se confruntă cu lipsa majorărilor salariale sau au beneficiat doar de creșteri modeste la începutul anului 2024.
Acești angajați resimt presiunile unei economii fluctuante și a unui climat profesional incert, iar absența creșterilor semnificative le afectează direct stabilitatea financiară.
Dincolo de aspectele individuale, această situație poate ilustra și provocările cu care se confruntă diverse sectoare ale economiei românești în adaptarea la schimbările de mediu economic și de muncă.„ Voi aveți măriri. Noi avem scuze”/ „2.1% ….i-am zis mai în glumă, mai în serios, să își păstreze extra shaorma pe lună că sunt la dietă.”/„Voi aveți măriri. Noi avem scuze. Eu „nu am vechime suficientă”, colegul care pleacă, nu a primit pentru că e în preaviz, cei din Canada cu care lucrăm „încă nu sunt unde ar trebui să fie”. Dar mi-a scăzut salariul în noiembrie. Și asta mă face să trag mai tare pentru bunăstarea firmei. Vreau să-și ia CEO-ul o mașină mai mișto. Suport emoțional. Suntem o familie. Am uitat vreo lozincă? ”, au comentat românii mai puțin norocoși, potrivit sursei menționate anterior.