Vești bune pentru salariați! Valoarea bonurilor de masă crește la 40 de lei

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 25 ian 2024, 03:40

Conform Ministerului de Finanțe bonurile de masă ar urma să ajungă la valoarea de 40 de lei.

Sursa: sodexo.ro

Ministerul de Finanțe a anunțat că bonurile de masă ar putea să se majoreze până la 40 de lei.

Conform Ministerului de Finanțe bonurile de masă ar urma să ajungă la valoarea de 40 de lei.

Bonurile de masă ar putea ajunge la valoarea de 40 de lei

Potrivit Ministerului de Finanțe, bonurile de masă ar urma să se majoreze până la 35 sau, eventual, 40 de lei începând cu vara anului 2023.

Sindicatele care s-au prezentat luni, 25 aprilie, la Palatul Victoria au propus majorarea tichetelor de masă până la valoarea de 40 de lei.

Citește și: Tichete sociale de Paște 2023. Primăriile vor oferi tichete sociale de 200 de lei. Iată cine poate beneficia de aceste tichete sociale, dar și care sunt documentele necesare

Totodată, reprezentanții vorbesc despre înghețarea angajărilor la stat angajaților și interzicerea cetățenilor de a-și cumula pensia cu veniturile, în opoziție cu această hotărâre.

Sindicaliștii din sănătate spun că nu au mai primit majorări salariale din 2018, iar inflația, care a ajuns la aproximativ 14%, i-a afectat puternic.

 

De asemenea, sindicaliștii mai cer ca plățile să fie făcute conform legii.  

Au fost purtate discuții și cu privire la noua lege a salarizării, și asta deoarece cei din sănătate susțin că legea pe care o avem în prezent este depășită.  

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Guvernul își dorește să facă economii

Printre măsurile care urmează să fie luate se regăsește și interzicerea numirii de noi lucrători în posturile guvernamentale vacante. Unele surse guvernamentale susțin că, dintre cele 3.500 de posturi scoase la concurs săptămâna trecută, vor fi ocupate doar cele pentru care viitorii lucrători au trecut testul scris.

Deși liderii de la guvernare susțin că statul trebuie să facă economii la bugetul de stat de până la 20 de miliarde de lei în prezent, mai ales în condițiile în care veniturile fiscale au fost cu 4,7 miliarde

de lei sub așteptări din ianuarie, aceștia au anunțat posibilitatea majorării valorii tichetelor de masă.

Viceliderul PSD, Alfred Simonis, a declarat că „Pentru moment, decizia va fi de a stopa angajările”.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre bonurile de masă 2023. Ce valoare maximă s-a decis

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că: „În momentul în care vom avea o astfel de lege aprobată, cu certitudine voi renunța la una dintre ele.

Este o problemă personală pe care o voi decide”.

Într-un comunicat de presă s-a menționat că „În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ. În privința modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanțelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei”.

Executivul precizează că ambele propuneri urmează a fi analizate în forurile statutare ale organizațiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie 2023.

Un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial în luna aprilie a stabilit valoarea maximă a unui tichet de masă pentru primul semestru al anului 2023. Începând cu luna aprilie 2023, suma maximă pe care angajații o pot primi este de 30 de lei. Valoarea maximă a tichetului de masă a crescut ultima dată de la 20,17 lei la 30 de lei, în iulie 2022.

Sursă: g4media.ro 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?