Vești bune pentru pensionari! Procentele impresionante pentru majorarea pensiilor: „Vor fi creșteri spectaculoase”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 feb 2024, 12:15

Vești bune pentru seniori: Procentele impresionante pentru majorarea pensiilor: „Vor fi creșteri spectaculoase”

Sursa: Pixabay

Într-o conferință de presă recentă, Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a adus vești îmbucurătoare pentru pensionarii din România ale căror dosare au fost supuse reevaluării în cadrul noii legi a pensiilor.

Potrivit oficialului, din luna septembrie 2024, pensionarii vor beneficia de creșteri semnificative în valoarea pensiilor lor, unele ajungând să înregistreze majorări spectaculoase de 70%, 80%, și chiar 90%.

Pensiile vor înregistra creșteri spectaculoase

Președintele Casei de Pensii a transmis faptul că punctele de stabilitate pot influența în mod semnificativ valoarea finală a majorărilor.

Întrebarea privind procentele exacte cu care vor fi majorate pensiile românilor a primit un răspuns optimist.

Președintele a menționat că vorbim despre majorări spectaculoase, iar creșterile pot depăși chiar și câteva sute de lei, în funcție de situația individuală a fiecărui dosar. 

„Colegii sunt spre final, au un procent destul de mare de dosare deja finalizate şi speram ca în cel mai scurt timp posibil să finalizăm acest proces de evaluare pentru a merge mai departe.

Aici vorbim despre normele metodologice de aplicare a Legii 360/2023.

În momentul când avem deja normele publicat în Monitorul Oficial suntem în măsura să semnam contractul subsecvent cu firma care realizează softul privind calculul pensiilor pe noua  formula de calcul prevazuta in noua lege a pensiilor(...)

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

În paralel colegii lucrează să finalizeze acest proces de evaluare. După aceea, colegii de la firma care asigura mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii vor realiza acest soft astfel încât, așa cum ne propunem cu toții, în luna septembrie toți pensionarii, aproximativ 5 milioane de pensionari să primească deja pensiile recalculate după noua formula de calcul prevazuta în legea 360/2023”,

a spus Daniel Baciu, potrivit Realitatea. 

Ce se întâmplă cu pensiile mici

Această abordare personalizată subliniază eforturile de a asigura că fiecare pensionar, chiar și cei cu venituri minime, primește o creștere adecvată în concordanță cu contribuțiile și perioada de activitate.

„Vor creşte în special pensiile mici care unele din ele sunt chiar în zona indemnizației sociale minime prevazute de Ordonanța 6/2009 unde au o contributivitate superioară celor 25 de ani care reprezintă stagiul mediu de cotizare de-a lungul ultimei legislații în domeniul pensiilor(...)".

Citește și: Cum poți beneficia de bilete la tratament chiar dacă nu ești pensionar. Măsura va intra în vigoare de la 1 septembrie

Din simulările pe care le-am avut, vor fi creșteri spectaculoase de 70%, 80%, chiar 90% pentru cei care au realizat acele stagii superioare si au avut contribuții mici la sistem, adică au lucrat pe salariul minim pe economie”,

a mai spus preşedintele Casei de Pensii.