Vești bune pentru șoferi! Polițele RCA de la Euroins ar putea fi valabile încă 3 luni

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 aug 2023, 16:07

Vești bune pentru șoferi! Polițele RCA de la Euroins ar putea fi valabile încă 3 luni

 
Sursa: PixaBay

Șoferii au parte de vești bune anul acesta. Se pare că poliţele RCA de la compania Euroins ar mai putea fi valabile încă trei luni, adică până la data de 8 decembrie.

Propunerea a fost făcută de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce liderul pieței RCA a dat faliment.

Deoarece sunt mulți șoferi care nu și-au încheiat polițe RCA noi, s-a luat această măsură, pentru a calma apele de pe piața de asigurări. 

Când expiră polițele Euroins

Începând cu 8 septembrie 2024, poliţele Euroins nu mai sunt valabile, însă noua propunere ar însemna că valabilitatea acestora s-ar putea prelungi până pe 8 decembrie 2024. 

Astfel, șoferii care şi-au cumpărat asigurări ce expiră odată cu 8 septembrie, trebuie să știe că fie pot renunţa la ele încă de astăzi și să ceară recuperarea primei de la Fondul de Garantare pentru perioada rămasă, fie să folosească în continuare polițele până pe 8 septembrie, când acestea vor expira.

Citește și: Cum să te concentrezi pe afacerea sau cariera ta- Prioritati si distrageri

Euroins a rămas fără autorizaţie din luna martie, când autoritățile au descoperit probleme majore, printre care dosare respinse clienţilor fără motiv, fonduri lipsă pentru despăgubiri și plăți refuzate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Falimentul Euroins nu este primul, ci al patrulea faliment al unui lider RCA în ultimii 8 ani.

Cresc prețurile la polițele RCA! Criteriile tehnice luate în calcul anul acesta

Polițele RCA  ar urma să fie majorate din nou anul acesta deoarece companiile de asigurări vor să ia în calcul mai multe criterii tehnice pentru stabilirea prețurilor, relatează  România TV.

Vârsta șoferului și mediul de proveniență sunt două criterii luate în calcul la  prețul polițelor RCA. Alte criterii care ar putea fi introduse sunt vechimea mașinii, kilometrajul și locul în care se deplasează cel mai des șoferul cu vehiculul respectiv.

Fiecare companie stabilește prețul polițelor RCA în funcție de estimarea efectuată cu privire la riscurile asociate unor categorii de indicatori care arată numărul de șanse existente pentru producerea unui accident rutier și probabilitatea de a oferi despăgubiri.

Citește și: Ce riști dacă ești prins fără bilet sau abonament STB. Cum poți să eviți o amendă

Companiile de asigurări sunt obligate să facă un calcul exact pentru prețurile polițelor RCA și, de asemenea, să-i informeze pe șoferi cu privire la modul de calcul. 

Lista de criterii diferă de la o companie la alta, dar cele luate în considerare de toți asiguratorii sunt următoarele:

  • rata daunalității;
  • puterea vehiculului;
  • marca și modelul vehiculului;
  • vârsta conducătorului auto;
  • localitatea de domiciliu.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!