Vești bune pentru șoferii din România! Vor putea conduce mai multe tipuri de vehicule dacă dețin această categorie

Author: Diana Bostan
Actualizat: 04 aug 2023, 12:15

Modificări ale Codului Rutier

Sursa: iStock

Șoferii ce dețin un permis de conducere categoria B au intrat în atenția Parlamentului European. Membrii comisiei au venit cu mai multe propuneri ce vor fi votate în următoarea perioadă. Schimbarea va fi una bine venită pentru șoferii categoriei B.

Uniunea Europeană a venit cu o nouă propunere ce-i bucură pe șoferii din România. Aceștia vor putea conduce în scurt timp mai multe categorii de vehicule.

Șoferii ce dețin un permis de conducere categoria B ar putea conduce mai multe categorii de vehicule

Membrii Parlamentului European și-au îndreptat atenția spre Codul Rutier, care va avea de suferit mai multe modificări.

Aceștia vin însă și cu vești bune pentru cei ce dețin un permis de conducere categoria B.

Citește și: Preț carburanți 4 august 2023: Ziua de vineri aduce o nouă scumpire. Motorina se apropie de pragul de 7 lei pe litru

Șoferii ce dețin un permis de conducere categoria B ar putea conduce mai multe categorii de vehicule, iar directiva ar urma să fie adoptată chiar în acest an, însă schimbarea ar urma să fie una destul de controversată.

Citește și: Șoferii români trebuie să cunoască noua lege ce intră în vigoare. Amenzile rutiere vor fi modificate

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„În următorul pas, propunerile Comisiei vor merge către Parlamentul European și statele membre pentru consultare.   Înainte de intrarea în vigoare a modificărilor în Germania, acestea trebuie mai întâi transpuse în legislația națională. Modificările

ar viza mulți șoferi”, au transmis reprezentanții celui mai mare club auto din Europa.

Directiva ar urma să intre în vigoare până la sfârșitul anului

Noile modificări ar permite șoferilor ce dețin categoria B să conducă și vehicule cu o masă totală admisă la 4,25 tone, iar până acum masa totală admisă este de maximum 3,5 tone. Astfel, șoferii ar putea conduce și rulote, însă măsura implică și acordarea unui permis B196 pentru conducerea mopedelor.

Citește și: E OK să bei bere fără alcool dacă ești șofer? Ce spun specialiștii

„Vehiculele care funcționează cu combustibili alternativi ar urma să poată fi conduse până la o masă totală admisă de 4.250 kg cu un permis de conducere categoria B”, susțin cei de la ADAC.

Citește și: Înmatriculare auto 2023: De ce acte aveți nevoie și ce taxe trebuie să plătiți pentru înmatricularea unui autovehicul?

Noile modificări ale Codului Rutier au stârnit mai nemulțumiri în rândul șoferilor din Germania. La noi în țară a fost introdusă, recent, o altă modificare privind obținerea permiselor auto pentru camioane sau autobuze. Prin această directivă, vârsta minimă pentru obținerea acestui tip de permis a scăzut la 18 ani.