Vesti bune pentru someri: Statul plateste o parte din salariul acordat de angajator

Autor: L.S.
Actualizat: 21 mai 2020, 07:32

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri seară, că România poate accesa sume cuprinse între 3 miliarde şi 5 miliarde de euro, finanţare europeană.

El a spus că autorităţile vor acorda până la 30 la sută din salariu companiilor care vor oferi locuri de muncă românilor, pe o perioadă de trei luni de zile.

" Putem spune astăzi că România are garanţia că va beneficia de finanţare la nivel european penru a putea pune în practică măsurile de ocupare care au fost gândite la nivelul României, măsuri care vin în sprijin atât angajaţilor, cât şi angajatorilor", a declarat Orban, miercuri seară, la Palatul Victoria.

Orban a spus că România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 de milioane de euro şi poate beneficia, conform calculelor Guvernului român, de o sumă cuprinsă între 3 miliarde şi 5 miliarde de euro, suma totală folosită în acest program fiind de 100 de miliarde.

" Evaluarea pe care o avem indică faptul că există aproape 600.000 de români care s-au aflat în şomaj tehnic şi 700.000

de români aflaţi în căutarea unui loc de muncă",
a afirmat el.

Citeste si: Vesti bune de la ANAF: bonificatii pentru romani. Ce trebuie sa faci ca sa primesti banii

Citeste si: Se dau bani ca sa ne testam de coronavirus. Cine poate primi banii

Orban a menţionat că sunt 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă, iar între 300-350.000

de români s-au întors în ţară.

"Vom acorda un procent de până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de trei luni de zile,” a spus Orban.

Acesta a spus că în ceea ce priveşte categorii precum tinerii absolvenţi sau cei aflaţi în pragul pensonrii angajatorii vor primi "un procent semnficativ din salariul brut pe o perioad de timp mai lungă”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Orban a spus că după încetarea perioadei de plată a sumei companiile beneficiare trebuie să păstreze în funcţii angajaţii pentru care au primit acest sprijin.

Şeful Guvernului a mai spus că şi pentru muncitorii zilieri Guvernul va adopta un act normativ care să prevadă o măsură activă de susţinere.

Citeste si: Cum sa iti recuperezi banii din amenda de nerespectare a ordonantei militare, daca ai platit deja

Citeste si: Toti romanii trebuie sa stie! Cat este de astazi amenda pentru nerespectarea restrictiilor

Citeste si: Bani pentru romani! Cine va primi despagubiri: "A fost emis ordinul comun."