Vești bune pentru toată România! Cresc salariile lunare cu cel puțin 500 de lei. De când intră în vigoare legea

Author: Lavinia Medrea

Cresc salariile lunare cu cel puțin 500 de lei. De când intră în vigoare legea

Sursa: PixaBay

După ce va fi aplicată directiva UE, românii vor primi minim 500 de lei în plus la salariul pe care-l încasează lunar.

Vești bune pentru toți angajații români! Fiecare cetățean va primi cel puțin 500 de lei în plus la salariu, după ce va intra în vigoare directiva UE.

Românii vor primi 500 de lei în plus la salariu

Românii vor primi 500 de lei în plus la salariu
[Sursa: PixaBay]

„Avem votul final pe directiva privind salariul minim european. Am lucrat mult la asta, dar acum avem votul final şi apoi spunem că trebuie să fie clar că fiecare angajat din Europa trebuie să-şi poată plăti facturile, să aibă mâncare pe masă şi să-şi trimită copiii la şcoală, pentru că odată cu creşterea preţului la chirii şi energie, alimente, foarte mulţi oameni îşi fac griji dacă vor putea să plătească facturile la finalul lunii.

Citeste si: Guvernul majorează pensiile și salariile în 2023. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei

Deci avem votul final, dar sper ca statele membre ale UE să implementeze cât mai repede această directivă, pentru că oamenii din Europa chiar au nevoie de susţinere. Ar trebui să fie toate adaptate la inflaţie”, a declarat europarlamentarul Agnes Jongerius, în cadrul emisiunii Be EU, citat de Antena 3 CNN.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Salariul minim european va fi diferit de la țară la țară în Uniunea Europeană

Europarlamentarul Gheorge Falcă anunța în luna iunie a acestui an că orice salariu minim european va fi diferit în fiecare țară din Uniunea Europeană.

Citeste si: Vești bune pentru români! Statul oferă 300 de lei pe lună, începând cu 1 ianuarie 2023. Cine sunt beneficiarii

  „Când spunem salariu minim european, nu este acelaşi salariu minim în toate ţările UE, dar înseamnă aceleaşi condiţii, astfel încât statele vor fi obligate să implementeze condiţiile şi cetăţenii vor şti când le creşte salariul minim în ţara respectivă. Totul va fi automat. Astfel, în fiecare an, salariul minim nu va mai fi dat de politicieni, iar acest salariu minim va influenţa şi celelalte salarii cu anumiţi indicatori. Sunt doi ani în care România trebuie să facă această implementare, dacă nu înseamnă că intrăm în infringement şi te vei trezi mai devreme sau mai târziu cu sancţiuni UE”, a explicat, la acea vreme, Gheorghe Falcă.